Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cîțu, despre vizita în Ucraina: 'Eu am primit invitaţia înainte de Congresul PNL'

citu ciuca citu

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat joi că invitaţia de a merge în Ucraina a primit-o înainte de Congresul PNL şi a menţionat că data deplasării nu o va spune încă din motive de securitate.

"Eu am primit invitaţia înainte de Congresul PNL. (...) Este o invitaţie pe care am primit-o cu ceva timp în urmă şi am tot făcut demersurile. Se agrease o dată. Cred că vor fi mai multe delegaţii în aceeaşi zi. Nu aş spune data. Cred că cel mai bine ar fi să o ştim atunci când plecăm exact, pentru că există această intenţie. Am spus da, vom merge şi atunci toate detaliile le vom prezenta public. Este o dată, era alta. Nu aş avansa nicio dată public, pentru că, în primul rând, sunt motive de securitate. Aţi văzut că nu prea se anunţă aceste date. Tipul de vizită este dinamic, pentru că sunt şi alţi preşedinţi de Parlament care vor fi acolo. Am discutat cu premierul. Am încercat să fac să fie şi el acolo. Am relaţii cu el şi atunci vom vedea. Nu ştiu dacă va fi în agenda vizitei, dar voi avea o discuţie şi cu premierul. Invitaţia include acest lucru în detaliu, zone care au fost afectate, Bucea şi alte zone", a afirmat Cîţu la Senat, relatează Agerpres.

El a precizat că l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis şi a explicat că vizita în Ucraina va dura o zi, iar drumul "puţin mai mult".

"Mergem ca reprezentanţi ai Parlamentului României, trebuie să colaborăm din punct de vedere parlamentar. Dar noi, în România, trebuie să facem mai multe în ceea ce priveşte sancţiunile pe care le impunem Rusiei şi trebuie să ne asigurăm că sancţiunile care sunt agreate la nivelul UE şi NATO să fie aplicate în România. Totdeauna voi cere sancţiuni foarte dure pentru Rusia, pentru că doar aşa putem să ne asigurăm că Rusia nu va mai începe vreo agresiune, în viitor, împotriva altei ţări. (...) Astăzi, România trebuie să fie o voce importantă în lume, pentru că suntem vecinul cu cea mai mare graniţă terestră. Trebuie să fim o voce importantă care sancţionează această agresiune a Rusiei. România încearcă să ajute astăzi cu refugiaţi şi apoi va fi şi partea de reconstrucţie. Dar, până atunci, astăzi trebuie să ne asigurăm că România susţine toate eforturile Comisiei Europene", a adăugat Cîţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.