Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

City Insurance denunță `războaiele personale` din zona pieței asigurărilor/ PRECIZĂRI importante

City Insurance
city insurance

Recent au aparut in presa de specialitate mai multe articole care se refera la situatia actuala a Societatii de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A, cu referire speciala la stadiul derularii programului de redresare financiara si indeplinirea planului de masuri implementat ca urmare a deciziilor Autoritatii de Supraveghere Financiara. Ne referim aici la comunicatul de presa al ASF din data de 11.04.2017, precum si la articolele aparute in peroada 11-12.04.2017.

Intrucat pe langa informatiile brute, in articolele respective au fost facute comentarii, speculatii si afirmatii contradictorii, iar unele dintre acestea esential neadevarate, pentru corecta informare a opiniei publice, cu precadere a asiguratilor nostri, facem urmatoarele PRECIZARI:

1. La data de 15 martie 2017, Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance a notificat Autoritatea de Supraveghere Financiara despre indeplinirea  masurilor stabilite si aprobate de autoritate, inclusiv in ce priveste aplicarea unui mecanism de finantare de 30 mil. Euro impusa prin deciziile Consiliului ASF ca necesar de finantare (aceasta masura a fost deja raportata ca indeplinita in cursul lunii decembrie 2016). Mentionam ca notificarea, ca si formula de finantare la care societatea a apelat, au fost validate de un auditor extern. Cu toate acestea, conducerea ASF si-a exprimat rezerve fata de aceasta solutie, ignorand dispozitii legale, argumente de practica si opiniile expertilor in materie;

2. Din dorinta de a depasi situatia creeata si pentru a asigura conditiile optime necesare continuarii activitatii de asigurare-reasigurare, am informat ASF ca intelegem sa suplimentam operatiunile de capitalizare prin alte doua operatiuni financiare distincte si anume:

-  inlocuirea mecanismului de finantare specificat anterior, cu un imprumut subordonat in valoare de 50 milioane Euro, suma care se afla deja depusa in conturile societatii.

- majorarea capitalului social prin atragerea unui nou investitor, agreat déjà public de catre conducerea ASF, cu un aport in numerar de pana la 50 milioane Euro.

3. Deciziile ASF care se refera la sanctionarea unor reprezentanti ai Societatii de Asigurare-Reasigurare City Insurance- cu aplicarea de amenzi si ridicarea autorizatiei de a indepli anumite functii- vizeaza persoane fizice, nu au legatura de cauzalitate directa cu activitatea societatii si pot fi contestate de cei in cauza. Nu putem sa nu remarcam mentionarea cu oarecare ostentatie a calitatii de “cumnat” a uneia dintre persoanele vizate, ceea ce ne duce cu gandul ca se incearca platirea unor polite si sacrificarea intereselor unei societati de asigurare pentru ducerea unor razboaie personale. Cat este de justificata o astfel de conduita, ramane sa judece opinia publica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.