Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce poți face dacă ai fost asigurat la City Insurance. Service-urile refuză polițele

City Insurance
city insurance

După ce o serie de service-uri au refuzat să deschidă dosare de daună clienților asigurați la City Insurance de teamă că un potențial faliment declarat al firmei de asigurări va face să nu-și mai recupereze banii, HotNews a stat de vorbă cu experți în asigurări pe care i-a întrebat ce poate face un român asigurat la City Insurance. Purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, a confirmat pentru HotNews că la nivelul Autorității va urma o ședință de analiză a situației de la City Insurance în cel mai scurt timp și că ASF a constatat că City Insurance nu se mai află în legalitate.

”De un an de zile a fost dispusă o analiză minuțioasă și un control foarte minuțios. În urma acestui control, ASF constată că societatea nu este în legalitate. În acest context, trebuie aplicată legea, care spune că o societate care nu respectă cerința minimă de capital nu poate funcționa. Ea trebuia să demonstreze buna credință și să intre în legalitate, dar nu a făcut-o. ASF încearcă să corecteze dezechilibre care produc instabilitate în piața asigurărilor. Va urma o ședință în care se va lua o decizie, dar momentan nu pot spune când anume va avea loc”, a spus Apostol.

Ar mai fi de adăugat faptul că City Insurance are circa 3 milioane de clienți, fiind liderul pieței.

Orice cetățean care are în acest moment o poliță încheiată cu City Insurance poate denunța absolut legal această poliță, încheind în aceeași zi o altă poliță cu un asigurator decent, fără probleme, ne-a spus reprezentantul unuia din cei mai mari brokeri din piață, care a preferat să nu își dea numele pentru că legal nu poate oferi asemenea recomandări. ”Pierde poate în jur de 200 de lei, dar câștigă mult mai mult în momentul în care riscul unui eveniment nefericit se materializează”, a mai spus acesta.

De asemenea, trebuie spus că dosarele de daună deja deschise la City Insurance sunt decontate de Fondul de Garantare a Asiguraților, care face și în acest moment plăți (fiind cu circa o lună în urmă), iar pentru a evita situații neplăcute, recomandarea este să vă schimbați asigurătorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.