Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipoteză tot mai probabilă - Consilierul care l-a renegat pe Putin să fi fost otrăvit. Medicii confirmă că el suferă de o boală neurologică rară

Twitter
Anatoli Ciubais

Anatoli Ciubais se află internat într-un spital privat din nordul Sardiniei, iar medicii italieni care îl îngrijesc pe fostul consilier al lui Vladimir Putin nu exclud posibilitatea ca acestă să fi fost otrăvit și au confirmat că Ciubais suferă de o boală neurologică rară.

Echipa de medici italieni a confirmat că Anatoli Ciubais suferă de sindromul Guillain-Bare, o afecţiune rară a sistemului nervos periferic, provocată de sistemul imunitar.

Fostul oficial rus, în vârstă de 67 de ani, a fost supus unor analize medicale amănunțite, iar rezultatele complete ale acestora încă sunt așteptate, pentru a se putea confirma clar dacă a fost sau nu vorba de o otrăvire, în cazul său.

Cauzele care declanșează sindromul Guillain-Barre nu sunt momentan pe deplin cunoscute de către oamenii de știință. În cazul celor care suferă de această boală rară, sistemul imunitar atacă sistemul nervos, ceea ce duce la o slăbire accentuată a mușchilor și membrelor și poate provoca paralizie, tulburări de echilibru, ori coordonare deficitară a mișcărilor. Recuperarea medicală poate dura mai mulți ani de zile.

„Starea sa este stabilă, dar Anatoli Borisovici (Ciubais) se află în continuare la terapie intensivă. Își mișcă greu mâinile și picioarele, nu-și poate închide ochii și are mușchii feței parțial paralizați”, a declarat Ksenia Sobceak, o prezentatoare TV și activistă politică din Rusia, care a și prezentat pe rețelele sociale o fotografie cu fostul oficial rus aflat pe patul de spital.

Ciubais este protejat de o „super escortă” de agenți privați de securitate care îl păzesc la spitalul privat din Olbia, Sardinia, unde fostul oficial rus este internat în prezent.

Anatoli Ciubais, fost vicepremier rus și fost consilier special al lui Vladimir Putin, care a părăsit Rusia în circumstanţe obscure în luna martie, la scurt timp după invazia declanşată de Kremlin în Ucraina, s-ar fi îmbolnăvit subit şi a ajuns la sfârşitul săptămânii trecute la reanimare, iar opozanții ruși nu exclud posibilitatea ca el să fi fost otrăvit, pentru că știe multe secrete despre liderul rus.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.