Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciucă anunță: Parlamentarii PNL vor vota proiectul Legii pensiilor și în Camera Deputaților

Facebook/ PNL
Nicolae Ciuca

Parlamentarii PNL vor vota proiectul Legii pensiilor și în Camera Deputaților, a anunțat Nicolae Ciucă, președintele PNL, după ce proiectul a fost adoptat marți seara de Senat.

„O viață de muncă trebuie respectată, iar românii trebuie să aibă un trai decent și la pensie. Acesta a fost principiul care a ghidat astăzi Partidul Național Liberal, care a votat proiectul noii legi a pensiilor la Senat. Noi, cei din PNL, am susținut și susținem o majorare sustenabilă și mai multă echitate, mai multă dreptate pentru seniori. De câte ori am fost la guvernare, am majorat pensiile în cuantumul maxim posibil, fără a afecta echilibrul bugetar și economia țării”, a scris marți seara pe Facebook Nicolae Ciucă, potrivit mediafax.

Acesta susține că, doar în ultimii patru ani, PNL a majorat punctul de pensie cu 40%: „În 2019, am găsit acest indicator la o valoare de 1265 lei, pe care, prin majorări succesive, am urcat-o până la 1785 lei, urmând ca, de la 1 ianuarie, să crească din nou”.

„Credem că seniorii României au dreptul la creșteri de venituri sustenabile și realiste. E o măsură a demnității lor și a respectului pe care statul trebuie să-l aibă pentru toți cei pe ai căror umeri s-a construit România de azi. Din acest motiv, parlamentarii PNL vor vota acest important proiect de lege și în Camera Deputaților”, a mai scris președintele Senatului.

Senatul a votat, marți seara, proiectul de lege privind sistemul public de pensii, cu 85 voturi „pentru”, 6 voturi „împotrivă” și 19 abțineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.