Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciucă dă vestea zilei pentru pensionarii nevoiași: Voucherele de 50 de euro se dau și în 2023

Inquam Photos / Octav Ganea
nicolae ciuca

Bugetul de stat încă nu este aprobat de Parlament pentru că este pentru prima dată, în România, când se realizează bugetarea pe programe. El spune că măsurile sociale vor fi aplicate și în 2023: „Cei 50 de euro la fiecare două luni vor continua și în anul viitor”, scrie Mediafax.

„Ne-am angajat să avem un proiect de buget cât mai repede posibil, la sfârșitul lunii octombrie, nu am reușit acest lucru pentru că este pentru prima dată, în România, când se realizează bugetarea pe programe, ori fiecare minister trebuie să își asigure proiectarea bugetului și încărcarea datelor pe programe. Vă pot da asigurări că până la jumătatea lunii decembrie, așa cum am discutat calendarul, vom avea bugetul aprobat în Parlament”, spune Nicolae Ciucă.

Premierul menționează că măsurile din programul Sprijin pentru România vor continua în anul viitor.

„Valoarea pensiilor și a salariului minim urmează să fie decise în funcție de datele finale. În acest moment există acest angajament ca pensiile să fie crescute în limita inflației, să putem să acoperim această pierdere în bugetul fiecărei familii și de asemenea să identificăm celelalte măsuri pe care putem să le luăm pentru persoanele vulnerabile. Ca atare, măsurile pe care le-am adoptat, cei 50 de euro la fiecare două luni vor continua și în anul viitor și vom găsi și alte soluții pentru a putea să-i sprijinim”, încheie premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.