Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciucă, după vizita lui Jill Biden: Efortul făcut de români în această perioadă va rămâne simbol al solidarităţii şi al înţelepciunii unei naţii

Inquam Photos / Octav Ganea
ciuca

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a desemnat-o pe Mădălina Turza, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului şi coordonator strategic al asistenţei umanitare a refugiaţilor, să reprezinte Guvernul României la întâlnirea de astăzi cu doamna Dr. Jill Biden, prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, anunţă Guvernul, potrivit news.ro.

Şeful Executivului afirmă că de mai bine de două luni România este "acasă" pentru sute de mii de copii, femei, persoane în vârstă care au fugit din calea războiului iar efortul făcut de români în această perioadă va rămâne simbol al solidarităţii şi al înţelepciunii unei naţii care a deschis semenilor uşa spre pace şi libertate, şi că a dorit să transmită acest mesaj Primei Doamne a Americii.

"De mai bine de două luni România este "acasă" pentru sute de mii de copii, femei, persoane în vârstă care au fugit din calea razboiului. Efortul făcut de români în această perioadă va rămâne simbol al solidarităţii şi al înţelepciunii unei naţii care a deschis semenilor uşa spre pace şi libertate. Un popor generos care oferă nu doar un acoperiş refugiaţilor, ci şi educaţie copiilor ucraineni, servicii medicale persoanelor care au nevoie şi posibilitatea de a munci celor care doresc să se integreze în societatea românească. Am dorit să transmitem acest mesaj al Guvernului României primei doamne a Statelor Unite ale Americii, precum şi gratitudinea noastră pentru sprijinul oferit de Partenerul nostru strategic, în această perioadă extrem de dificilă, în care cetăţenii noştri au nevoie de siguranţa că sunt protejaţi în faţa oricăror riscuri de securitate", a transmis premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Consilierul de stat Mădălina Turza a prezentat primei doamne a SUA, Dr. Jill Biden, strategia de răspuns a României la criza umanitară a refugiaţilor din Ucraina. De asemenea, a oferit detalii cu privire la asistenţa psihologică oferită persoanelor care au trecut prin trauma războiului, programele derulate în domeniul sănătăţii mintale, precum şi măsurile aplicate pentru integrarea copiilor ucraineni în sistemul de educaţie din România.

Totodata, consilierul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului a prezentat mecanismul de coordonare a eforturilor Guvernului cu Agenţiile ONU prezente în România şi cu societatea civilă, parteneri importanţi în gestionarea crizei refugiaţilor.

Aplicarea mecanismelor de cooperare europene pentru gestionarea situaţiei provocate de agresiunea rusă din Ucraina a reprezentat un alt subiect abordat in cadrul intrevederii.

Prima doamna a Statelor Unite ale Americii a exprimat deplina susţinere pentru oferirea suportului şi solidarităţii faţă de statele aflate în prima linie în gestionarea crizei ucrainene.

”Faptul că România a reuşit să sprijine aproape 900.000 de persoane alungate de război, într-un context social post pandemic complex, arată nu numai capacitatea noastră de a fi solidari şi de a ne mobiliza, ci şi capacitatea de coordonare instituţională şi răspuns rapid al României de la cel mai înalt nivel de decizie al Executivului, până la personalul care lucrează neobosit la punctele de trecere a frontierei”, a declarat Mădălina Turza, Consilier de stat în Cancelaria Prim-Ministrului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.