Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciucă explică rolul marilor monumente bisericești, poate chiar a Catedralei Neamului: 'Fiecare dintre noi să gândim ce lăsăm în urmă măcar spre păstrare'

nicolae ciuca voronet

Mulți comentatori din spațiul public nu sunt de acord cu construcția Catedralei Neamului, invocând în acest sens nevoia de spitale în România. Liderul PNL, Nicolae Ciucă, explică rolul marilor proiecte similare. „Fiecare dintre noi să gândim ce lăsăm în urmă măcar spre păstrare, dacă nu spre construire pentru generaţiile care vin”, a spus Ciucă, în timp ce a primit ordinul ”Crucea Bucovinei”.

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a primit ordinul eparhial "Crucea Bucovinei", la Mănăstirea Voroneţ, informează Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

"În biserica mare a mănăstirii cu hramul 'Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă' a avut loc un ceremonial în cadrul căruia Nicolae Ciucă a primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, cea mai înaltă distincţie a eparhiei, Ordinul 'Crucea Bucovinei', înmânată de către Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul", precizează sursa citată, informează Agerpres.

Înaltul ierarh i-a mulţumit lui Nicolae Ciucă pentru susţinerea arătată Bisericii Ortodoxe Române.

"Vă mulţumim pentru tot ce aţi făcut, şi în calitate de premier, şi în calitatea pe care o aveţi acum, pentru toţi românii. În chip deosebit vă mulţumim pentru ajutorul, susţinerea pe care aţi arătat-o dintotdeauna Bisericii Ortodoxe Române, şi în chip special Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor", a declarat Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor

Reacția lui Ciucă

La rândul său, Nicolae Ciucă a mulţumit pentru distincţie şi a subliniat faptul că este datoria fiecăruia să se implice în susţinerea valorilor creştin-ortodoxe româneşti.

"Chiar nu mă aşteptam. N-am făcut altceva decât să ajut atât cât de mult am putut. Am considerat că prin ceea ce facem pentru Biserica Română nu facem nimic altceva decât să continuăm să clădim şi să susţinem unul din stâlpii de bază ai naţiunii române. Şi aşa cum a prezentat maica stareţă aici tot ceea ce s-a întâmplat, de la decizia de a construi această mănăstire până astăzi, şi noi ne bucurăm şi ne mândrim că, iată, avem monumente unicat în lume, tot la fel cred că trebuie ca fiecare dintre noi să gândim ce lăsăm în urmă măcar spre păstrare, dacă nu spre construire pentru generaţiile care vin. Vă mulţumesc încă o dată, sunt onorat!", a afirmat preşedintele Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.