Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciucă, întrevedere la nivel înalt cu președintele Cehiei în prima zi a vizitei la Praga

stiripesurse.ro
Nicolae Ciuca

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, este într-o vizită oficială în Republica Cehă, miercuri și joi, însoțit de o delegație parlamentară din care fac parte senatoarele Roberta Anastase și Nicoleta Pauliuc, secretar al Senatului, respectiv președinta Comisiei de apărare.

Aflat la Praga la invitația omologului său, Milos Vystrcil, Nicolae Ciucă se va întâlni în prima zi a vizitei sale oficiale și cu președintele ceh Petr Pavel, întâlnire importantă din perspectiva parteneriatului economic România - Republica Cehă, dar și a creșterii comunității românești din Cehia.

Dialogul președintelui Senatului, Nicolae Ciucă, cu președintele Cehiei, Petr Pavel, va fi cu atât mai relevant și important, având în vedere că ambii împărtășesc o lungă carieră militară, înainte de a avea funcții politice.

Ambii oficiali sunt millitari de carieră

Ca generali de armată, cei doi împărtășesc cel mai probabil o viziune mai amplă asupra situației din regiune și asupra viitorului celor două state în contextul regional și euro-atlantic.

Comunitatea de români numără astăzi peste 50.000 de cetățeni și a crescut în mod semnificativ în ultimul deceniu. Românii activează în domenii ca IT&C, în companii multinaționale, precum și lucrători sezonieri în agricultură sau construcții.

Întrevederile la nivel înalt sunt completate miercuri de participarea la evenimentul "Conect&Grow: Business opportunities in Romania", unde delegația României va discuta cu oameni de afaceri interesați de oportunități de investiții în țara noastră.

În România activează companii mari din Cehia, în domenii diverse, de la energie la domeniul alimentar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.