Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciucă mărturisește că este gurmand, cultivă roșii în grădină și gătește ciorbă de praz (video)

stiripesurse.ro
Nicolae Ciuca

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi seară, la România TV, că îi place să mănânce și că foarte rar consumă carne, conform news.ro.

„Îmi place să mănânc, e şi o chestiune genetică, nu provin dintr-o familie de oameni supli, dar într-adevăr îmi place să mănânc”, a spus liderul Senatului.

„Nu sunt carnivor, mănânc foarte rar carne. Îmi place să mănânc mâncărurile cu care am crescut la bunica, la mama... sarmalele de post şi ciorba de fasole fără afumătură, ciorba de roşii, că acolo (în zona sa natală – n.r.) se cultivă roşii multe, e bazin legumicol”, a povestit Nicolae Ciucă.

Care este ingredientul minune

El consideră că ciorba de roşii este „o minunăţie”, îi place ciorba de praz acrită cu zeamă de varză şi mărturiseşte că îi place şi ciorba de „raci” denumire dată unor ardei uscaţi. El a povestit că acreşte ciorba cu zeamă de varză, dar că foloseşte şi corcoduşe acre sau aguridă – struguri necopţi care se pun la congelat şi sunt folosiţi peste iarnă în Oltenia.

„Cimbrul este, după mine, ingredientul minune care merge la aproape orice”, a mai spus Ciucă.

Preşedintele Senatului a precizat că are o parcelă de teren de 80 de metri pătraţi pe care cultivă legume și că face acasă bulion de roşii. El admite că soţia sa se ocupă de gătit, de pregătirea răsadurilor pentru grădină, de plata facturilor, dar spune că lui îi place să facă piaţa.

Liderul liberal mai spune că îi plac foarte mult jocurile populare în special cele din zona Luncii Dunării. Statutul de bunic este, după părerea lui Ciucă, „cea mai mare binecuvântare care i se poate întâmpla unui om în viaţă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.