Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciucă, mesaj de Ziua Tineretului: Ceea ce apreciez la tinerii noştri este motivaţia puternică pentru performanţă şi inovaţie, iar acest lucru s-a văzut

basilica.ro
Studenți oameni munte biserica multime tineret Mănăstirea Caraiman

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, într-un mesaj transmis de Ziua Internaţională a Tineretului, că apreciază la tinerii români "motivaţia puternică pentru performanţă şi inovaţie", spunând că acest lucru s-a văzut în ultima vreme, prin rezultatele obţinute la diverse competiţii. "Atunci când ne-am asumat guvernarea, ne-am asumat şi responsabilitatea pentru viitorul tinerilor. Ne preocupă problemele cu care ei se confruntă, ne adaptăm la provocările vremii şi am venit deja cu soluţii concrete", susţine el, potrivit news.ro.

"Ziua de 12 august, dedicată la nivel internaţional tineretului, o sărbătorim anul acesta cu gândul la provocările care se prefigurează pentru viitorul apropiat pe fondul efectelor economice şi sociale post-pandemie, ale schimbărilor climatice şi ale războiului din Ucraina care au bulversat, practic, întreaga lume. Este firesc în acest context să ne gândim la cum va arăta viitorul generaţiilor tinere şi să ne solidarizăm eforturile pentru a depăşi cu bine această perioadă dificilă, tema din acest an a Zilei Internaţionale a Tineretului fiind tocmai solidaritatea între generaţii", a afirmat Nicolae Ciucă, în mesajul transmis vineri.

El a adăugat că menirea oricărei generaţii tinere este de a prelua ştafeta de la generaţiile de dinaintea lor.

"Aflaţi însă la început de drum, tinerii au nevoie de sprijin pentru a se dezvolta pe plan personal, profesional şi social şi pentru a-şi pune în valoare fiecare calităţile şi, astfel, succesele lor pot deveni un câştig pentru întreaga societate. Ceea ce apreciez la tinerii noştri este motivaţia puternică pentru performanţă şi inovaţie, iar acest lucru s-a văzut în ultima vreme prin rezultate deosebit de frumoase pe care mulţi dintre ei le-au obţinut în diferite competiţii de anvergură, fie că vorbim de performanţe sportive, ştiinţe exacte, lingvistică sau alte domenii. Merită cu prisosinţă felicitări pentru munca şi perseverenţa cu care au ajuns la astfel de rezultate şi îmi doresc din toată inima să le asigurăm tinerilor toate condiţiile pentru ca ei să-şi poată împlini aspiraţiile în România", a subliniat premierul.

Ciucă a menţionat că, odată cu preluarea guvernării, şi-a asumat şi responsabilitatea pentru viitorul tinerilor.

"Atunci când ne-am asumat guvernarea, ne-am asumat şi responsabilitatea pentru viitorul tinerilor. Ne preocupă problemele cu care ei se confruntă, ne adaptăm la provocările vremii şi am venit deja cu soluţii concrete pentru a sprijini tinerele familii şi studenţii cu credite subvenţionate de stat, prin Programul ”Sprijin pentru România”. Avem, de asemenea, la nivelul Guvernului, programe şi acţiuni prin care ne-am propus să-i familiarizăm pe tineri cu mecanismele decizionale, încurajându-i să se implice activ în viaţa societăţii. M-am bucurat să observ cu câtă seriozitate privesc ei viitorul şi am încredere în potenţialul lor. Vă doresc acel viitor la care visaţi şi succes în viaţă! La mulţi ani, tinerilor români şi din întreaga lume!”, a transmis Nicolae Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.