Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării spune că pensiile militarilor nu vor fi modificate, iar vârsta de pensionare nu va crește și pentru ei

Inquam Photos / Octav Ganea
controale politie armata

În momentul de față nu se pune problema modificării pensiilor militare, iar vârsta de pensionare nu va crește pentru militari, a declarat joi, la Antena 3, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. Legea pe care o pregătește coaliția se va aplica doar celorlalți români, nu și militarilor.

„De la Alexandru Ioan Cuza încoace militarii au beneficiat de pensie militară de stat, ca o măsură compensatorie pentru tot ceea ce înseamnă privarea de anumite drepturi și libertăți democratice, pentru tot cceea ce înseamnă sacrificiul și disponibilitatea militarilor de a servi țara indiferent de condiții și de misiune, și, în acest sens, apreciez și sprijinul politic pentru ca pensiile militare să nu intre în categoria pensiilor speciale. Și nu vorbesc doar despre pensiile militarilor din Ministerul Apărării Naționale, ci vorbesc despre pensiile tuturor celor ce fac parte din sistemul național de apărare și siguranță națională”, a spus ministrul.

Citește și: Ministrul Apărării confirmă informațiile STIRIPESURSE.RO cu privire la verificările în cazul atentatului de la Arad: 'Este o măsură obligatorie'

Ciucă a respins și ideea creșterii vârstei de pensionare pentru militari.

„Să se gândească cineva, să facă un exercițiu de imaginație și să vadă undeva un batalion cu militari între 55 și 60 de ani. Noi nu avem numai funcții birocratice și administrative, sunt și din acelea, dar sunt puține. Armata se caracterizează prin dinamism, prin stare de operativitate, prin energie, prin forță”, a spus Ciucă.

Citește și: Nicolae Ciucă, DETALII despre decizia de a-l susține pe Florin Cîțu la șefia PNL: 'M-a sunat și m-a întrebat dacă sunt de acord' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.