Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciucă: PNL are o reprezentare în Guvern de 45% femei

Radu Pop
Facebook
PNL

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a declarat marţi că partidele politice pot să facă o coaliţie pentru egalitatea de gen în România, menţionând că liberalii au, în prezent, o reprezentare în Guvern de 45% femei, respectiv "patru din nouă funcţii publice sunt ocupate de doamne", conform Agerpres.

"Nu vreau să fiu purtătorul de cuvânt al liderilor politici, dar putem să spunem că, împreună, toate partidele politice putem să facem o coaliţie pentru egalitatea de gen în România. Există o legătură directă între o democraţie solidă şi respectarea drepturilor femeilor într-o societate liberă, vibrantă şi absenţa discriminării între o economie prosperă şi încurajarea femeilor atât în politică, cât şi a femeilor antreprenor", a afirmat Nicolae Ciucă, la evenimentul "Grijă pentru democraţie: Reprezentarea intereselor politice ale femeilor în alegerile din 2024", organizat la Palatul Parlamentului.

Potrivit lui Nicolae Ciucă, în România s-au făcut eforturi şi de ordin legislativ şi de schimbare a practicilor pentru a încuraja prezenţa femeilor în viaţa publică.

"Într-adevăr, a existat acest angajament al liderilor politici ca cel puţin 30% din locuri să fie alocate pentru doamnele şi domnişoarele care vor să participe la viaţa politică. Şi îmi aduc aminte, atunci când am predat mandatul la Guvern, m-am angajat ca în viitorul Guvern, respectiv în Guvernul actual, să avem o reprezentare de cel puţin 30%. PNL astăzi are o reprezentare de 45%, patru din nouă funcţii publice sunt ocupate de doamne", a mai spus Ciucă.

PNL și femeile

PNL îşi propune să răspundă preocupărilor tuturor femeilor, direcţiile de acţiune ale liberalilor fiind: încurajarea femeilor antreprenor şi promovarea politicilor împotriva violenţei domestice, a mai spus liderul liberalilor.

"Femeile liberale sunt lideri în comunităţile lor, sunt respectate, apreciate şi sunt un model de urmat. Femeile liberale aduc la masa dialogului nu doar empatie, ci şi pragmatism şi iniţiativă, mai puţine orgolii personale şi mai multă încredere în forţele proprii. Din perspectiva mea, aceasta înseamnă leadership, înseamnă angajament, înseamnă tenacitate, înseamnă putere, persuasiune", a adăugat Ciucă.

El a apreciat că "există încă multă rezistenţă la schimbare", menţionând că "multe dintre stereotipurile la adresa femeilor sunt automate şi sistemice, multe dintre ele moştenite din trecut".

"Tolerarea abuzurilor, violenţei şi învinuirea victimelor nu au ce căuta într-o societate modernă a secolului 21, bazată pe respectul pentru demnitate şi individualitate", a subliniat Nicolae Ciucă.

Potrivit acestuia, "femeile sunt motorul societăţii, prin energia, dedicaţia şi eficienţa lor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.