Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciucă, replică pentru Ciolacu după ce premierul a ironizat județul condus de Gheorghe Flutur: PNL a arătat că este partidul cu cei mai eficienţi aleși locali

nicolae ciuca

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, sâmbătă, primarii PNL performează în atragerea fondurilor europene şi în derularea eficientă a proiectelor de importanţă locală.

”În judeţul Tulcea, PNL a demonstrat deja că este partidul cu cei mai eficienţi aleşi locali. Primarii PNL performează în atragerea fondurilor europene şi în derularea eficientă a proiectelor de importanţă locală.

La prezentarea candidaţilor liberali din judeţul Tulcea, am văzut încrederea în forţele proprii şi planurile de dezvoltare ale comunităţilor pe care le au colegii mei”, a arătat Nicolae Ciucă, sâmbătă, într-o postare pe Facebook, după ce a participat la lansarea candidaţilor PNL pentru alegerile locale din Tulcea.

Marcel Ciolacu, ironii și critici la adresa lui Gheorghe Flutur: 'Am fost curios să vin într-un județ unde curge lapte și miere / Asta e diferența'

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, l-a ironizat, vineri, pe președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur (PNL), și l-a criticat că nu a atras multe fonduri europene. „Am fost foarte curios să vin într-unul dintre județele unde curge lapte și miere”, spune social-democratul.

„Nu mai vrem la Suceava jumătăți de măsură. Este cazul să schimbăm administrația locală, în primul rând la Consiliul Județean și în al doilea rând la municipiul Suceava. (...) Sunteți unii dintre cei mai norocoși oameni, fiindcă v-ați născut într-o zonă, Bucovina, un tărâm parcă rupt din Rai.

Cu adevărat, acest lucru dezvoltă în primul și în primul rând turismul. Dvs. conservați și istoria, și credința. Este insuficient. Acest lucru ar fi trebuit să fie un dar de la Dumnezeu și un bonus pentru dvs. Faptul că sunt azi aici... Am fost foarte curios să vin într-unul dintre județele unde curge lapte și miere”, spune Marcel Ciolacu.

Ciolacu: Asta e diferența

El compară Suceava cu Bistrița Năsăud.

„Am constatat următoarele - sunt fonduri europene la Consiliul Județean de 650.000 de euro. Într-un județ unde nu curge lapte și miere, Bistrița Năsăud, unde președintele Consiliul Județean este un coleg de-al nostru, un județ cu 300.000 de locuitori, cifra de fonduri europene accesată este 131 de milioane de euro.

Asta e diferența între un județ unde curge lapte și miere, cum este al dvs, și un județ unde nu curge lapte și miere, dar unde se muncește. În schimb, guvernul a alocat și are proiecte în județul dvs de aproape 9,2 miliarde de lei. Este județul cu cele mai multe fonduri de la bugetul central. Dacă am fi avut o administrație performantă la consiliul județean, gândiți-vă cât de mult s-ar dezvolta județul dvs”, încheie Ciolacu.

Replica lui Gheorghe Flutur nu a întârziat să apară

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte național al PNL, îl contrează public pe premierul Marcel Ciolacu care în calitate de președinte al PSD a fost prezent la Suceava la conferința de alegeri a PSD Suceava unde a pus sub semnul întrebării ”hărnicia” și rezultatele administrației locale liberale.

”Sunt câteva precizări pe care vreau să le fac cu privire la datele apărute în spațiu public în urma declarațiilor făcut de premierul Marcel Ciolacu azi, 12 aprilie, la Suceava.

Pentru corecta informare a cetățenilor privind hărnicia administrațiilor județene la absorbția banilor europeni vă trimit anexat captura de ecran făcută astăzi pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene care arată foarte clar că județul Suceava are astăzi, 12 aprilie, 510 proiecte, iar Bistrița-Năsăud 300.

Aș vrea să spun din capul locului că nu există domeniu în care CJ Suceava să nu fi aplicat și să nu fi obținut finanțare pentru proiectele depuse”, a spus liberalul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.