Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciucă: Salut decizia autorităţilor ucrainene de a elimina din nomenclatorul oficial invenţia numită "limba moldovenească"

Sursa FOTO: Facebook/PNL
nicolae ciuca

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, salută decizia autorităţilor ucrainene de a elimina din nomenclatorul oficial "invenţia numită "limba moldovenească"".

"După un dialog diplomatic aprofundat în 2022 şi continuat în 2023, rezolvarea a venit în urmă cu o săptămână, după ce preşedintele Klaus Iohannis şi omologul său ucrainean, Volodimir Zelensky, au semnat, la Bucureşti, o declaraţie comună prin care au mandatat guvernele celor două ţări să ajungă la o soluţie, cu respectarea tuturor aspectelor legale. Românii vorbesc limba română şi nu trebuie împărţiţi în funcţie de regiunea în care locuiesc. De aceea, gestul Ucrainei este unul firesc, care vine după ce Republica Moldova, în luna martie a acestui an, a înlocuit în Constituţia sa "limba moldovenească" cu limba română. Aceste decizii reflectă o normalitate democratică. Limba unui popor nu poate fi motiv pentru discriminare sau propagandă. Limba este un element al identităţii culturale şi trebuie protejată pentru viitor", a scris Nicolae Ciucă, joi, pe pagina sa de Facebook.

El şi-a exprimat încrederea că "şi restul aspectelor care privesc minoritatea românească din Ucraina vor fi soluţionate cât mai rapid posibil".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.