Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciucă și Ciolacu au vorbit la Târgu Mureș de rotația guvernamentală (Video)

Guvernul Romaniei
ciuca ciolacu

Premierul României și președintele Camerei Deputaților s-au aflat astăzi într-o vizită oficială la Târgu Mureș. În cadrul unei conferințe de presă comună, Ciucă a precizat că „nu există altă soluție și alt reper temporal decât acela al efectuării rocadei așa cum ne-am angajat”.

„În momentul de față nu există altă soluție si alt reper temporal decât acela al efectuării rocadei așa cum ne-am angajat în momentul în care am constituit această coaliție”, a declarat premierul României, întrebat ce se va întâmpla în cazul în care președintele Iohannis nu îl va desemna premier pe Marcel Ciolacu

În schimb, liderul PSD a evidențiat faptul că această întrebare trebuie adresată chiar președintelui României: „Este o întrebare pentru Klaus Iohannis”.

Liderii PNL și PSD au testat arme produse în România

Premierul și președintele Camerei Deputaților au testat astăzi, la Târgu Mureș, cele mai noi arme produse în România, în cadrul unei expoziții de echipamente militare din Târgu Mureș.

Cei doi lideri au participat și la manifestările organizate cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înființarea Forțelor pentru Operații Speciale Târgu Mureș.

Cu această ocazie, premierul a declarat că va continua să susţină modernizarea al Armatei României, arătând că majorarea procentului din PIB pentru apărare la 2,5% are un aport considerabil şi pentru înzestrarea cu echipamente şi tehnică militară modernă.

„Forţele pentru Operaţii Speciale contribuie la nota definitorie de elită a unei armate capabile să execute, în teatrele de operaţii, misiuni complexe, cu grad ridicat de pericol, dar de o importanţă foarte mare pentru protecţia celorlalte forţe si succesul operaţiilor militare”, a declarat Nicolae Ciucă.

La rândul său, liderul PSD a precizat că istoria unității se suprapune cu aderarea la NATO, iar militarii acesteia au fost printre primii care au executat misiuni la standardele NATO.

„Sunt onorat să fiu astăzi aici şi să salut momentul apariţiei Forţelor pentru operaţii speciale, care a reprezentat o etapă esenţială în cadrul procesului de modernizare al Armatei României. Practic, istoria de 20 de ani a acestei unităţi se suprapune cu aderarea României la NATO. În mod firesc, cei care au făcut parte din această structură de top a armatei noastre au fost printre primii capabili să execute misiuni la standardele NATO, în cele mai complicate teatre de luptă ale lumii”,a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, la Târgu Mureș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.