Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciucă: Vara performanţei româneşti este întregită de succesul excepţional care urcă România pe locul al doilea all times în Hall of Fame-ul OII

muscă premier, nicolae ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a felicitat, marţi, succesul excepţional al reprezentanţilor României la Olimpiada Internaţională de Informatică, care urcă ţara noastră pe locul al doilea "all times" în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 123 de medalii. Rezultatele remarcabile din aceste zile, precum şi cele obţinute pe parcursul ultimelor luni la celelalte discipline de studiu, dovedesc că România are o tânără generaţie de minţi strălucite, capabile să performeze în mediul elitei internaţionale şi să reediteze valoarea şcolii româneşti, mai spune premierul, potrivit news.ro

”Vara performanţei româneşti este întregită de succesul excepţional care urcă România pe locul al doilea "all times" în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 123 de medalii! Calde felicitări, Alexandru Luchianov, Luca Perju-Verzotti, Andrei-Robert Ion, Alexandru-Radu Todoran, Andrei-Costin Constantinescu şi domnului profesor Marius Nicoli! Pregătirea riguroasă a completat cu succes talentul şi perseverenţa”, spune premierul pe Facebook.

Şeful Executivului transmite ”mulţumiri familiilor şi Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică, al cărei rol este extrem de important în promovarea valorii informaticii româneşti”.

”Rezultatele remarcabile din aceste zile, precum şi cele obţinute pe parcursul ultimelor luni la celelalte discipline de studiu, dovedesc că România are o tânără generaţie de minţi strălucite, capabile să performeze în mediul elitei internaţionale şi să reediteze valoarea şcolii româneşti. Susţinerea excelenţei, în egală măsură cu garantarea accesului la educaţie, mutarea accentului asupra cercetării-inovarii şi digitalizării sunt coordonate principale ale politicilor guvernamentale, integrate în noile legi ale educaţiei aflate în consultare publică şi în noua Strategie Naţională de Cercetare, Inovare şi Specializare Inteligentă, recent aprobată de guvern”, mai transmite premierul Ciucă.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, duminică rezultatul lotului României care a obţinut patru medalii, locul al doilea în Europa şi locul 8 în lume la Olimpiada Internaţională de Informatică, desfăşurată în Indonezia.

"Un rezultat excepţional care urcă România pe locul al doilea «all times» în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 123 de medalii", a subliniat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.