Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIUDĂȚENIA de la apariția lui Klaus Iohannis: GAFĂ sau CENZURĂ în timpul transmiterii înregistrării?

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis rade ras

Președintele Klaus Iohannis a avut o ieșire publică, după ce a participat, la Bruxelles, la o reuniune informală a Consiliului UE  și a PPE. Președintele a vorbit, de la Palatul Cotroceni, despre rezultatul referendumului și a cerut demiterea a doi miniștri, Teodor Meleșcanu și Carmen Dan, pentru incidentele de la vot, atât în țară, cât și în străinătate.

Însă, mai multe lucruri au fost ciudate la ieșirea anunțată de Administrația Prezidențială a lui Klaus Iohannis:

Citește și: Liviu Dragnea a fost înlocuit! Ce avere are cel care îi va lua locul de la Camera Deputaților

1. Deși pe site-ul Administrației Prezidențiale, declarația de presă era anunțată pentru ora 17:00, președintele a făcut-o cu 3 minute mai târziu, o întârziere ce rar i se întâmplă.

2. Iohannis și-a început declarația cu ”Bună seara!”, deși ora 17:00 se încadrează în intervalul zilei în care se spune ”Bună ziua!”

Citește și: Vești importante pentru toți cei care primesc vouchere de vacanță! Ce se întâmplă cu acestea

3. Ceea ce poate fi interpretat drept gafă, iar de alții cenzură, este finalul declarației președintelui. Imediat după ce a cerut demisia celor doi miniștri, transmisiunea de la Cotroceni s-a încheiat brusc, fără ca președintele să apuce să rostească vreo formulă de încheiere, un lucru nespecific pentru el. Așadar, fie a fost o gafă făcută de angajații care au efectuat transmisiunea, din partea Palatului Cotroceni, fie declarația a fost tăiată brusc, iar președintele a fost cenzurat în a-și lua ”La revedere!”. Desigur, există și posibilitatea ca mesajul să fi fost înregistrat, dar tot nu s-ar explicat ”tăierea” bruscă a filmării.

Pe site-ul Administrației Prezidențiale figurează următorul anunț: ” Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va susține miercuri, 29 mai a.c., ora 17:00, o declarație de presă, la Palatul Cotroceni (acces pentru reporterii și redactorii acreditați; oportunități de imagine pentru cameramanul și fotograful oficiali; imaginile video vor fi difuzate presei acreditate prin sistemul unic de transmisie în direct; declarația va fi transmisă live la: https://bit.ly/LIVEPR.).”, din care deducem că prin invitarea reporterilor acreditați, chiar dacă aceștia nu aveau posibilitatea de a filma sau pune întrebări, declarația a fost în direct.

Citește și: Ingrid Mocanu desființează schimbările anunțate de PSD: ‘Au scuipat în față alegătorii PSD, vor electoratul hastag’

Președintele a vorbit 6 minute și 55 de secunde, în scurta sa intervenție, ce poate fi catalogată fie gafă, fie cenzurată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.