Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciudatul caz al unuia dintre consilierii lui Marcel Ciolacu

Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a schimbat complet echipa de la Palatul Victoria, după ce a ajuns premierul României. Ciolacu a adus jurnaliști, angajați ai MAE, foști miniștri, medici și foști fotbaliști ca să-i fie consilieri. În total, 27 de oameni are premierul în echipa de la Palatul Victoria. Între ei se remarcă și un tânăr cu un traseu extrem de interesant.

Andrei-Ion Ungar este consilier de stat din 20 iunie a.c. El figurează pe site-ul guvernului fără CV, însă. Așa apar cei mai mulți dintre sfătuitorii premierului, la mai bine de o lună de la instalare.

Ungar este nimeni altul decât fostul director de cabinet al lui Victor Opaschi, plecat cu scandal, în august 2022, din poziția de secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Culte în mandatul de premier al lui Nicolae Ciucă. Odată cu Opaschi, de la SSC ”a zburat” și Ungar. L-am regăsit, imediat după demitere, la Camera Deputaților, unde era consilier parlamentar chiar la biroul președintelui Camerei, Marcel Ciolacu. Desigur, nimic ciudat până aici. Lucrurile interesante abia urmează.

DECLARAȚIA DE AVERE depusă la plecarea de la Camera Deputaților poate fi consultată AICI

Căsătorit, conform ultimei declarații de avere, Andrei-Ion Ungar are în proprietate, după o astfel de carieră impresionantă în administrația centrală, doar două mașini: Land Rover din 2013, cumpărată în 2020, și Porsche din 2014, cumpărată tot în 2020. Până în acel an, conform declarațiilor de avere, Andrei Ion și soția sa, Laura, aveau tot două mașini: Honda și BMW.

Cei doi au și un copil, însă, dacă stau bine la capitolul mașini, nu au nicio locuință. Și mai curios este că în declarațiile lor de avere nu apare că ar avea vreun leu pus deoparte în bancă sau că ar avea vreun împrumut. Nici vorbă despre bijuterii sau alte obiecte de artă valoroase.

Soția sa, Laura, care a fost angajată și la MAE, este acum la Camera Deputaților, fostul loc de muncă al actualului consilier de stat, pe poziția de expertă.

Salariile celor doi sunt infime pentru niște proprietari de Porsche și Land Rover. Astfel, Andrei-Ion Ungar a câștigat lunar, în ultimul an, doar 5.500 de lei. Soția sa, Laura Ungar, a avut venituri de la Camera Deputaților doar 25.000 de lei, adică puțin peste 2.000 de lei lunar, și de la o firmă, 5.000 de lei, adică puțin peste 400 de lei pe lună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.