Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciutacu: Ponta nu mai are scăpare

Jurnalistul Victor Ciutacu e de părere că premierul va pleca în cele din urmă din funcția de premier. El susține că presiunea va crește în următoarele zile la cote din ce în ce mai înalte și Victor Ponta va trebui să cedeze:

”– Convocarea lui Ponta la DNA fix în ziua depunerii căznite a moțiunii de cenzură împotriva Cabinetului pe care-l conduce, emiterea comunicatului de presă cu acuzațiile penale când el abia părăsise sediul unde se prezentase la citare, ieșirea imediată a lentului Iohannis cu solicitarea imperativă de demisie (completată cu interviul aranjat în seara asta la TVR), plus multe alte coincidențe mă fac să afirm fără să-mi clipească un mușchi pe față că e o execuție politică.

Citește și: Mircea Badea: În locul lui Ponta aș demisiona

– Se urlă intens, cu pasiune, pe tema noii lovituri de stat. Dacă ai proprietatea cuvintelor, încercarea de a schimba majoritatea parlamentară și puterea politică altfel decât pe calea votului (și, mai ales, prin implicarea fățișă a instituțiilor de forță ale statului) asta este. Nici măcar aparențele nu se mai respectă.

– Ponta nu are scăpare. Mai devreme sau mai târziu, în funcție de cât de tare sună telefoanele de unde trebuie și de cât de aplicate vor fi negocierile, va părăsi funcția și Palatul Victoria. Dosarul penal e pretextul să-l forțeze să-și ia viteză.

Citește și: Ciutacu: Liberalilor le-a pus SRI presedinte si le pune DNA premier

– Ținta politică de azi își merită soarta. A câștigat alegerile, zdrobitor, cu mesajulDreptate până la capăt. Avea legitimitatea și susținerea populară să radă la blană, în frunte cu Kovesi, toate uneltele din sistem folosite de Băsescu și care, ulterior, l-au vîndut și pe ăla ca să-și prezerve pozițiile. De frică, de neputință, de nevoie, a preferat să încerce o coabitare alunecoasă cu ele și să se înconjoare de niște nulități trădătoare care i-au zis că face bine. A fost cea mai proastă decizie.

– Să dai jos un premier pe care nu mai prididești a-l acuza de corupție în exercițiul mandatului pentru niște fapte (să vedem dacă le și probează) comise acum 7-8 ani ca avocat, nu pentru că ar guverna prost/hoțește, demonstrează cât de impotent politic ești și cât de performante sunt, în realitate, serviciile de informații.”, susține jurnalistul pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.