Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIVID-19 - Senegal confirmă prezenţa variantei de coronavirus din Marea Britanie

nationalgeographic.org
virus coronavirus covid covid-19 vaccin

O variantă mai contagioasă a coronavirusului, identificată iniţial în Marea Britanie, a fost detectată în Senegal, a anunţat Institutul senegalez de cercetare în domeniul sănătăţii, joi, într-o perioadă în care măsurile pentru limitarea răspândirii virusului păreau să fi condus la stagnarea unui val recent de cazuri de infectare, relatează Reuters potrivit Agerpres.

Oamenii de ştiinţă britanici susţin că varianta britanică, numită B.1.1.7, ar putea să fie cu până la 70% mai transmisibilă şi, de asemenea, mai letală - cu un risc de mortalitate cu aproximativ 30% mai mare.

"Din cauza faptului că aceste variante sunt transmise mult mai rapid, ceea ce ar putea explica viteza de răspândire a bolii în unele ţări, este imperativ ca măsurile de prevenire individuale şi colective să fie aplicate cu scrupulozitate", a declarat pentru televiziune Souleymane Mboup, preşedintele Institutul de Cercetare în Sănătate, Supraveghere Epidemiologică şi Instruire (IRESSEF)

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Mamadou Ndiaye, a declarat pentru Reuters că un pacient a fost confirmat cu B.1.1.7., iar o anchetă epidemiologică este în curs de desfăşurare pentru a se afla dacă această variantă s-a răspândit.

Ţara din Africa de Vest accelerează demersurile pentru sporirea numărului de paturi de spital pentru pacienţii cu noul coronavirus pe măsură ce rata de infectare creşte vertiginos, iar lipsa capacităţii face ca medicii să admită la internare doar cazurile cele mai grave.

Introducerea unei restricţii de circulaţie la data de 6 ianuarie pare să fi stăvilit o creştere bruscă a numărului cazurilor de infectare raportate în ultimele săptămâni.

Senegal a înregistrat 304 de cazuri noi joi, aducând numărul total al infecţiilor la 25.711, cu 614 asociate noului coronavirus, raportate de la începutul pandemiei.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat miercuri că numărul ţărilor şi teritoriilor în care se găseşte în prezent varianta de coronavirus depistată în Marea Britanie se ridica la 70 pe 25 ianuarie, cu 10 mai mult decât pe 12 ianuarie.

La data de 14 ianuarie, Gambia, vecina Senegalului, a înregistrat două cazuri de infectare cu această variantă, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.