Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CJ Harghita a pregătit un prim transport de ajutoare pentru Ucraina

tir tiruri

Consiliul Judeţean (CJ) Harghita a pregătit un prim transport de ajutoare pentru raionul Beregovo, din Ucraina, acesta urmând să plece spre ţara vecină imediat ce se va primi undă verde din partea autorităţilor ucrainene.

Potrivit informaţiilor furnizate de CJ Harghita, donaţiile care s-au strâns de vineri până luni, constând în alimente neperisabile, dar şi alte bunuri necesare pentru cazarea refugiaţilor veniţi în raionul Beregovo au fost încărcate în două maşini.

Ajutoarele au fost donate atât de localnici, cât şi de primării, organizaţii nonguvernamentale sau biserici.

De asemenea, s-au strâns sume importante de bani prin "Asociaţia Pentru Judeţul Harghita" din care se vor achiziţiona lămpi şi saltele gonflabile, aşa cum a solicitat conducerea raionului Beregovo, potrivit Agerpres.

"Suntem pregătiţi să transportăm donaţiile, dar aşteptăm undă verde din partea autorităţilor din Ucraina, deoarece, momentan, nu există un sistem prin care ajutoarele umanitare să fie transportate. Am primit foarte multă susţinere şi la rândul nostru vom fi alături la nevoie de judeţele care se află la graniţa cu Ucraina, Maramureş, Satu Mare, Botoşani. Vom continua această acţiune până când lucrurile reintră în normalitate şi sprijinul nostru nu va mai fi necesar", a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, într-o înregistrare postată pe Faebook.

Consiliul Judeţean Harghita a demarat vineri o campanie de strângere de ajutoare pentru raionul Beregovo, din regiunea Transcarpatia, Ucraina, cu care administraţia din Harghita este pe cale să se înfrăţească.

Borboly Csaba a precizat că a discutat cu preşedintele raionului Beregovo, Rezes Karoly, care i-a spus că în zonă au venit foarte mulţi refugiaţi din Kiev şi din zona de est a Ucrainei şi este nevoie de ajutor pentru asigurarea alimentaţiei şi a cazării acestor persoane.

Cele şapte puncte de colectare sunt la Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Topliţa, Gheorgheni, Cristuru Secuiesc şi Tulgheş.

Şi Organizaţia teritorială UDMR Ciuc a anunţat, luni, că "se alătură celor care vor să-i ajute pe maghiarii aflaţi în dificultate în Transcarpatia", fiind deschise în Miercurea Ciuc două puncte de colectare a ajutoarelor.

Acţiuni de strângere de ajutoare au organizat şi unele primării, dar şi asociaţii din judeţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.