Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CJ Hunedoara: Biblioteca judeţeană se va muta într-un spaţiu de trei ori mai mare decât cel actual

biblioteca

Noul sediu al Bibliotecii Judeţene "Ovid Densusianu" Hunedoara-Deva va fi gata anul viitor, instituţia de cultură urmând să se mute într-un imobil de patru nivele cu o suprafaţă de peste 3.000 de metri pătraţi, de trei ori mai mult decât cea ocupată în sediul de acum.

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, care asigură finanţarea activităţii bibliotecii, a decis să continue lucrările de amenajare a noului sediu, o decizie privind elaborarea temei de proiectare pentru realizarea obiectivului de investiţii fiind luată miercuri de către administratorul public al judeţului, Costel Avram.

"Judeţul nostru se mândreşte cu o bibliotecă judeţeană care desfăşoară o activitate intensă extrem de apreciată la nivel naţional. Rezultatele foarte bune, interesul crescut al publicului, mai ales în rândul tinerilor, pentru evenimentele organizate de biblioteca judeţeană l-au determinat pe preşedintele CJ, Laurenţiu Nistor, să facă toate demersurile pentru ca, din 2023, această instituţie să se mute în casă nouă", a menţionat administratorul public, potrivit Agerpres.ro.

Noul sediu al bibliotecii judeţene va fi în corpul B al Palatului Administrativ al judeţului Hunedoara, imobil aflat în atenţia autorităţilor pentru desfăşurarea unor activităţi culturale. Noul spaţiu este modern şi răspunde exigenţelor activităţii desfăşurate de o bibliotecă publică.

"Mă bucură şi salut decizia conducerii CJ Hunedoara de a finaliza lucrările la acest spaţiu. Actualul sediu al bibliotecii judeţene măsoară 972 mp, iar spaţiul nou are o suprafaţă de peste 3.000 de mp, într-o clădire cu patru nivele. Vom avea şi un spaţiu propriu dedicat activităţilor culturale", a declarat, pentru AGERPRES, managerul bibliotecii judeţene, Sebastian Bara.

Biblioteca judeţeană Hunedoara-Deva numără un fond de 340.000 de cărţi, ziare, reviste sau materiale audio-video stocate pe diverse suporturi electronice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.