Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CJ Hunedoara solicită includerea unor secţii ale SJU Deva pe lista suport COVID-19

Europa FM
doctor medic spital

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara a solicitat miercuri Ministerului Sănătăţii includerea secţiilor de Terapie Intensivă, Boli Infecţioase şi Pneumologie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva pe lista suport COVID-19.

Hotărârea a fost luată în urma unei analize cu reprezentanţii spitalului şi cu cei ai sanatoriilor de pneumoftiziologie din localităţile Geoagiu şi Brad, a informat CJ Hunedoara, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Update! Pian senior n-a murit, susține ANP

Solicitarea a fost făcută în contextul în care la nivelul judeţului Hunedoara erau, miercuri, peste 300 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care peste 110 nu erau internate în unităţi medicale, iar creşterea numărului de cazuri în ultimele două săptămâni a devenit "alarmantă", după cum aprecia conducerea CJ Hunedoara, într-un comunicat remis AGERPRES.

De asemenea, s-a ţinut cont şi de necesitatea asigurării locurilor pentru pacienţii care au nevoie de tratament în secţiile de Terapie Intensivă, în ultima perioadă existând situaţii în care unii dintre aceştia au fost transferaţi în alte judeţe.

"Având în vedere că măsurile luate la nivel naţional nu dau rezultate, dimpotrivă, este de datoria noastră să ne pregătim pentru cele mai dificile situaţii pentru că nimeni nu poate spune în acest moment ce anume va urma. Dacă numărul cazurilor va creşte trebuie să fim pregătiţi să le asigurăm hunedorenilor, în primul rând, locuri în spitale şi, în al doilea rând, tratamentele adecvate", a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora.

Citește și: EXCLUSIV Emi Pian putea fi salvat! Cum îl puteau scăpa cei aflați la fața locului

La rândul său, administratorul public Costel Avram a apreciat că este nevoie ca pacienţii din judeţul Hunedoara să poată fi trataţi şi în spitalul din Deva.

"Nu putem asista pasivi la ce se întâmplă. Pandemia pare a fi scăpată de sub control la nivel naţional. Noi trebuie să fim pregătiţi pentru ce e mai rău. În condiţiile în care pacienţi din judeţ au fost trimişi la secţii ATI în alte judeţe, trebuie să facem tot posibilul pentru a le asigura la Deva tratamentul necesar", a menţionat Avram.

În acelaşi context, conducerea CJ Hunedoara a solicitat Sanatoriului de Pneumoftiziologie din Brad detaşarea unui medic la Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu - unitate medicală suport COVID-19, începând cu data de 5 august, pentru asigurarea tratamentului pentru pacienţii depistaţi pozitiv la infecţia cu noul coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.