Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CJ Maramureş va achiziționa echipamente de protecţie, pentru vârstnici şi angajaţii primăriilor din judeţ

Reuters
masca chirurgicala masti

Consiliul Judeţean Maramureş va suporta cheltuielile pentru achiziţionarea a unor echipamente de protecţie de protecţie pentru angajaţii primăriilor din judeţ, dar şi pentru persoanele vulnerabile cu vârsta de peste 65 de ani, a precizat, joi, instituţia, într-un comunicat remis AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, fiecare astfel de kit va cuprinde măşti, mănuşi, dezinfectanţi, dar şi produse pentru igiena personală. Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani, persoanele care beneficiază de ajutor social, persoanele cu venituri reduse, persoanele cu dizabilităţi sau însoţitori ai acestora, precum şi alte categorii de persoane defavorizate sau nevoiaşe, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Sindicatele din Sănătate trag semnalul de alarmă: În 27 de zile vor fi infectați toți salariații din sănătate

Punerea în aplicare a prevederilor acestei hotărâri se va realiza de către Consiliul Judeţean Maramureş în parteneriat cu Crucea Roşie Română - Filiala Maramureş, Serviciul de Ajutor Maltez în România - Sucursala Baia Mare şi 75 de primării din judeţ.

Consiliul Judeţean Maramureş se angajează să centralizeze de la unităţile administrativ-teritoriale din judeţ situaţiile privind persoanele care vor beneficia de ajutor şi să asigure finanţarea cheltuielilor în sumă de 3.500.000 lei pentru produsele de protecţie care urmează să fie achiziţionate.

Totodată, instituţia se implică în distribuirea produsele de protecţie către unităţile administrativ-teritoriale din judeţ şi va verifica modul de derulare a procedurii de distribuire a produselor către beneficiari.

Citește și: Comisia Europeană știe când se termină criza: Propune INTERZICEREA deplasărilor neesenţiale către UE până la 15 mai

În acelaşi timp, Crucea Roşie Română - Filiala Maramureş, împreună cu Serviciul de Ajutor Maltez în România - Sucursala Baia Mare vor contribui la distribuirea produselor, vor colabora cu unităţile administrativ-teritoriale pe durata desfăşurării acţiunilor de distribuire şi vor menţine legătura cu Consiliul Judeţean Maramureş, semnalând orice problemă constatată cu ocazia desfăşurării acţiunilor de distribuire.

Primăriile au întocmit situaţiile cuprinzând persoanele care se încadrează în categoriile menţionate, fiind identificate 88.762 de solicitări.

Citește și: Raed Arafat, precizări de ULTIMĂ ORĂ în urma unor 'interpretări eronate': Cum vor funcţiona spitalele în perioada următoare

Prin suma alocată, Consiliul Judeţean Maramureş va putea acoperi 45% din necesar, urmând a fi identificate acele persoane care au cea mai mare nevoie de astfel de materiale.

Comisia din cadrul Consiliului Judeţean Maramureş, care se ocupă de derularea acestui proiect, coordonată de vicepreşedintele Ioan-Doru Dăncuş, va face eforturile necesare pentru identificarea în cel mai scurt timp a unui furnizor care dispune de necesarul de materiale şi se poate angaja la livrarea lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.