Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CJ Teleorman anunţă că este în derulare achiziţionarea unui echipament de depistare rapidă a coronavirusului

coronavirus

Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman anunţă, joi, că este în derulare achiziţionarea unui echipament de depistare rapidă a virusului SARS-CoV-2 la persoanele pentru care se recomandă aceste teste, prin Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria.

"În prezent, sunt amenajate spaţiile cu circuitele corespunzătoare, iar personalul medical care va lucra cu aceste echipamente speciale este instruit corespunzător pentru a face faţă cu bine situaţiei nou create", precizează CJ Teleorman, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘E nevoie de testarea a 10.514 de persoane din București’

Conform sursei citate, spitalele din subordinea CJ Teleorman au fonduri, fiind alocată suma de 8 milioane de lei de la începutul anului, "la care se mai pot aloca şi alte sume, gradual, în funcţie de evoluţia situaţiei".

"S-au asigurat spitalelor din subordinea CJ Teleorman toate echipamentele şi materialele solicitate, încă de acum o lună, dar avem în situaţia actuală şi alte comenzi ferme pentru a completa stocurile necesare (...). În şedinţa ordinară de marţi, 31 martie a.c., supunem aprobării consilierilor judeţeni un proiect de hotărâre pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia CJT, bugetelor locale ale oraşelor şi municipiilor din judeţ, pentru finanţarea cheltuielilor urgente şi neprevăzute ale spitalelor aflate în subordinea acestora, cauzate de pandemia provocată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2", mai precizează CJ Teleorman.

Citește și: 153 de cadre medicale și personal auxiliar confirmate cu noul coronavirus

Astfel, urmează să se aprobe alocarea sumei de 750.000 de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia CJ Teleorman, din care suma de 300.000 de lei este propusă să fie repartizată Primăriei municipiului Roşiorii de Vede.

CJ Teleorman subliniază că Ministerul Sănătăţii nu a alocat alte fonduri spitalelor, până în acest moment.

Citește și: Odată cu Victor Costache, și spitalele private fac un pas în spate, în plină pandemie: Persoanlul non-critic, băgat în șomaj tehnic

"Este foarte important ca cetăţenii să cunoască că Direcţia de Sănătate Publică trebuia să facă achiziţiile pentru spitale cu bani de la Ministerul Sănătăţii (...). Asigurarea sumelor necesare în bugetul Ministerului Sănătăţii pentru achiziţionarea de către unităţile sanitare de materiale şi medicamente necesare în perioada pandemiei se realizează prin transferuri de la Ministerul Sănătăţii, urmând ca achiziţia să se realizeze de către unităţile sanitare prin procedură de achiziţie directă", susţine CJ Teleorman.

Legat de necesarul de ventilatoare pentru terapie intensivă şi alte echipamente, CJ Teleorman precizează că sprijină achiziţia lor într-un număr cât mai mare, "dar este de asemenea cunoscut şi faptul că banii pentru solicitările spitalelor trebuie să fie făcute de DSP cu bani de la Ministerul Sănătăţii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.