Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CJSU Iași propune instituirea carantinei în comuna Roșcani, unde incidența Covid a ajuns la 8,31 la mia de locuitori

Forbes.ro
covid-19 carantina izolare restrictii coronavirus

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Iași a propus instituirea carantinei zonale în comuna Roșcani, unde incidența cazurilor de Covid a ajuns la 8,31 la mia de locuitori.

Propunerea de instituirea a carantinei începând de miercuri, de la ora 6.00, a fost înaintată Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Răspuns pentru Clotilde Armand! Institutul prezidat de Emil Constantinescu și-a făcut public raportul de activitate

„Rata incidenței a ajuns la o cifră alarmantă de 8,31 la mia de locuitori și este nevoie de această măsură pentru a limita acum cât mai mult răspândirea virusului. Am aplicat și în trecut această soluție, vă reamintesc cazul comunelor Ciurea și Aroneanu, care a funcționat, așa cum mă aștept să se întâmple și în cazul comunei Roșcani”, a scris pe Facebook președintele CJ Iași, Costel Alexe.

Printre restricțiile anunțate se numără interzicerea oricăror tipuri de evenimente în spații deschise sau închise, publice sau private, închiderea restaurantelor și cafenelelor, inclusiv a teraselor, suspendarea activității firmelor din domeniul jocurilor de noroc și închiderea structurilor de primire turistică.

De asemena, activitatea didactică se va desfățura exclusiv online. Vor fi impuse și restricții de circulație, iar deplasările se vor face în baza unei adeverințe de la angajator sau a legitimației de serviciu, respectiv în baza declarației pe propria răspundere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.