Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CJSU interzice curăţarea terenurilor cu ajutorul focului iar amenzile ajung la 5.000 de lei

Isu Buzău
Foc Buzău

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Hunedoara a interzis, vineri, ca terenurile să mai fie curăţate prin intermediul focului deschis, persoanele care nu respectă această decizie riscând amenzi până la 2.500 de lei, iar firmele, până la 5.000 de lei, potrivit Agerpres.

"Se interzice arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale pe raza judeţului Hunedoara, indiferent de forma de proprietate a terenului. (...) Pentru igienizarea terenurilor prin intermediul focului deschis, primarii, persoanele împuternicite în acest scop de către primari, ofiţerii şi subofiţerii din cadrul ISU Hunedoara vor aplica persoanelor fizice sancţiuni cuprinse între 1.000 şi 2.500 lei, iar persoanelor juridice amenzi de până la 5.000 de lei", se arată într-un comunicat al ISU Hunedoara, remis AGERPRES.

Hotărârea prevede că ocoalele silvice de stat sau private au datoria să intensifice activităţile de patrulare pentru identificarea, din stare incipientă, a unor arderi de vegetaţie uscată.

Vezi si: Ludovic Orban anunță ȘOMAJ TEHNIC pentru cei mai mulți bugetari: Cine NU va fi atins de noua decizie a Guvernului

"Membrii ocoalelor silvice au obligaţia să informeze Garda Forestieră Judeţeană Hunedoara despre producerea unui incendiu şi să constituie echipe de primă intervenţie pentru stingerea acestuia în colaborare cu pompierii militari", se menţionează în comunicat.

De asemenea, pompierii militari vor trebui susţinuţi activ de către personalul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, care trebuie să asigure prima intervenţie la incendiile de vegetaţie sau fond forestier, sub coordonarea ISU Hunedoara.

Hotărârea CJSU Hunedoara survine în contextul în care, o femeie şi-a pierdut viaţa într-un incendiu de vegetaţie uscată în zona comunei Crişcior.

De asemenea, în ultimele două zile, peste 200 de hectare de teren, dintre care 139 hectare sunt litieră de pădure, au fost afectate de 19 incendii izbucnite pe teritoriul judeţului Hunedoara. Pentru stingerea focului din zona localităţii Luncani, unde incendiul s-a extins pe 50 de hectare, a fost chemat în ajutor un elicopter echipat în acest scop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.