Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CJSU Satu Mare introduce obligativitatea purtării măştii în localităţile unde incidenţa COVID-19 e sub 3 la mie

Inquam Photos / Octav Ganea
oameni masca

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare a adoptat, joi, o hotărâre prin care introduce obligativitatea purtării măştii de protecţie în localităţile în care incidenţa cazurilor COVID-19 este sub 3 la mie, informează Instituţia Prefectului.

Potrivit sursei citate, CJSU a stabilit că se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura în localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţii publice deschise sau închise cum ar fi pieţe, târguri, zone de aşteptare (staţii de autobuz, peroane), zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, obiective turistice, zone pietonale comerciale şi în proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Anunț de ultim moment al Olguței Vasilescu! ‘PSD a semnat’

Tot prin hotărâre se menţine obligativitatea asigurării continuităţii activităţii serviciilor sociale de tip rezidenţial prin organizarea programului în funcţie de contextul epidemiologic existent la nivel local şi cu respectarea normelor în vigoare privind legislaţia în domeniul muncii precum şi avizul DSP.

"Se menţine măsura organizării şi desfăşurării activităţilor cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, şcoli populare de artă şi de meserii, muzee, biblioteci cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1,5/1000 de locuitori sau egală cu 3/1000 de locuitori şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1000 de locuitori şi având în vedere condiţiile stabilite prin Ordin comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii. Se menţine obligativitatea organizării activităţilor sportive cu respectarea condiţiilor stabilite prin Ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii. Se menţine interzicerea activităţilor recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună cu respectarea regulilor de protecţie sanitară", precizează Prefectura.

CJSU a mai stabilit că activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor şi rugăciunilor colective, să se desfăşoare în interiorul şi/sau exteriorul lăcaşurilor de cult cu respectarea regulilor de protecţie sanitară (obligativitate purtare măşti de protecţie, distanţare fizică şi asigurare a soluţiilor de dezinfectare), se interzice organizarea evenimentelor private (nunţi, botezuri, mese festive etc) atât în spaţii deschise cât şi închise (saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente), se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Citește și: Gigi Becali îl desfinţează pe Mirel Rădoi: ‘Ce te mai agăţi? Gata, ai mâncat trei bătăi, la revedere! Asta e!’

"Se permite organizarea şi desfăşurarea de evenimente /întruniri în cadrul campaniei electorale cu obligaţia organizatorilor de a asigura şi respecta regulile de protecţie sanitară, respectiv pentru spaţii închise maximum 20 participanţi pe o durată de maxim 2 ore şi pentru spaţii deschise maxim 50 de participanţi. În cazul acţiunilor care se desfăşoară în stradă limitarea numărului de persoane care se deplasează în grup sau formează un grup la maxim 6, iar în cazul acţiunilor din uşă în uşă limitarea este la maxim 2 persoane", se mai arată în comunicat.

Hotărârea intră în vigoare începând cu data de 18 octombrie 2020, pentru o perioadă de 14 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.