Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clădirea Teatrului Marin Sorescu și a Bibliotecii franceze Omnia vor fi reabilitate

Clădirile în care funcţionează Teatrul Naţional „Marin Sorescu” şi Biblioteca franceză „Omnia” din Craiova vor fi reabilitate, a anunţat luni ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu. Gheorghiu, care se află la Craiova pentru a participa în această seară la gala UNITER, a anunţat într-o declaraţie de presă că cele două clădiri vor intra într-un program de restaurare, informează News.ro.

„Pentru Teatrul Naţional Marin Sorescu am avut în vedere, în următorul acord de împrumut realizat cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, o investiţie în valoarea de 18,5 milioane de euro, pentru reabilitarea clădirii şi pentru diferite proiecte care să îl pună mai bine în valoare”, a declarat ministrul.

Un alt proiect pentru care deja au fost finalizate procedurile îl reprezintă reabilitarea, restaurarea şi consolidarea clădirii în care funcţionează Biblioteca franceză „Omnia”, filială a Bibliotecii Naţionale a României.

„Aici putem anunţa că, din luna octombrie, vor demara lucrările pentru acest obiectiv de patrimoniu de mare importanţă”.

Pentru consolidarea şi restaurarea clădirii Bibliotecii Franceze „Omnia” Craiova, fondurile alocate sunt în valoare de 25,7 milioane de lei. Data de finalizare a proiectului este 30 iunie 2023. Investiţiile fac parte din cadrul proiectului privind reabilitarea monumentelor istorice din România co-finanţat de Guvernul României în parteneriat cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei prin Acordul-cadru de împrumut din mai 2007.

Luni seară, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, va avea loc ceremonia de decorare cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofiţer - „Arta spectacolului” - a actorului Emil Boroghină, la care vor participa, alături de Gheorghiu, consilierul prezidenţial Sergiu Nistor şi Alina Gorghiu, vicepreşedinte al Senatului României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.