Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clanurile de rromi lasă în urmă Europa - Suma plătită pentru a intra ilegal în SUA

Agerpres
migranti America de sud

Clanuri de ROMÂNI trec peste graniță mii de CONAȚIONALI. Oamenii sunt puși la cerșit, furat și prostituție.

Uneori, cantitățile de bani sau aurul furat sunt reținute de autoritățile olandeze sau germane, unde pachetele fac escală și sunt verificate cu raze X. Alteori, ca acum, sunt descoperite la finalul rutei, în România. Toate reprezintă pierderi colaterale, suportate fără mari perturbări de către cele patru clanuri de romi din Craiova care coordonează traficul de persoane către SUA: Sărdaru, Chiciu, Miclescu și Poenaru. În majoritatea cazurilor, aceștia exploatează tot persoane de etnie romă., scrie stiridiaspora.ro.

Sumele sunt colectate din infracțiuni legate de carduri bancare, prin furturi sau prin cerșetorie, aceasta nefiind pedepsită în mai multe state americane. În cazul pachetului recent capturat cu peste 250.000 de dolari, „jumătate din sumă provine din furturi de pe carduri, iar restul de 120.000 de dolari avem suspiciuni că vin din cerșit”, spune aceeași sursă judiciară.

Schimb de replici în CSM - Un judecător a răbufnit: 'Boicotul, o premieră pe care a început-o Savonea în 2016'. La discuție a intervenit și Birchall

În cartierul Fața Luncii din Craiova, din multe case lipsesc cei plecați în Statele Unite. Ei trimit bani familiilor rămase acasă și celor care i-au ajutat să treacă ilegal granița. Suma plătită unei rețele pentru a pleca din România și a te introduce în Statele Unite e între 3.000 și 5.000 de euro de persoană.

Autoritățile mexicane, canadiene și americane au constatat că majoritatea celor traficați sunt de etnie romă și au familii numeroase. Astfel, datoria per familie intrată pe mâna traficanților poate ajunge la câteva zeci de mii de euro, ceea ce-i transformă aproape în sclavi postmoderni. Ca să-i înglodeze în datorii, rețelele de interlopi folosesc tacticile funcționarilor corupți din achizițiile publice. Ei umflă costurile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.