Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clasamentul ATP: rusul Daniil Medvedev se apropie de liderul mondial Novak Djokovic

tennisnet.com
Daniil Medvedev

Jucătorul rus de tenis Daniil Medvedev, finalist al turneului de Grand Slam Australian Open-2022, l-a abordat la puncte pe liderul clasamentului mondial sârb Novak Djokovic.

Potrivit ratingului Asociației Profesioniştilor din Tenis (ATP), a cărui versiune actualizată a fost publicată luni pe site-ul organizaţiei, diferenţa dintre Medvedev și Djokovic, care se află pe locul doi, s-a redus la 890: sârbul are 11.015. puncte, rusul are 10.125.

În versiunea anterioară a ratingului, înainte de startul Australian Open pe 17 ianuarie, Djokovic avea aceleași 11015 puncte, în timp ce Medvedev avea 8935, adică restanța rusului era de 2080 de puncte.

Finala de simplu masculin de la Australian Open a avut loc pe 30 ianuarie la Melbourne. Spaniolul Rafael Nadal l-a învins în finală pe Medvedev cu scorul de 2:6, 6:7 (5:7), 6:4, 6:4, 7:5. Triumful lui Nadal la primul Grand Slam al anului a adus 2.000 de puncte, pentru un total de 6.875 pentru spaniol acum. Nadal și-a păstrat locul cinci în clasament.

Locul trei este ocupat de reprezentantul Germaniei Alexander Zverev (7780), al patrulea - Stefanos Tsitsipas din Grecia (7170). Italianul Matteo Berrettini (5278) a urcat pe locul șase de pe locul șapte, rusul Andrey Rublev (4830) a coborât de pe locul șase pe locul șapte. Linia a opta este ocupată de norvegianul Kasper Ruud (4065), a noua - de canadianul Felix Auger-Aliassim (3923), a zecea - de italianul Yannick Sinner (3705).

Cât despre Djokovic, acesta nu a putut concura la Australian Open 2022, deoarece autoritățile australiene au anulat viza unui sârb care nu fusese vaccinat împotriva coronavirusului și au deportat sportivul din țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.