Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Cazacu, consultant XTB România: 'Investitorii sunt preocupaţi de alterarea unor variabile macro. Legea pensiilor induce cheltuieli suplimentare majore'

pixabay.com
diverse, economie, monede

Investitorii sunt preocupaţi de alterarea unor variabile macro, în special deficitul bugetar, în condiţiile în care acesta era deja sub presiune într-o perioadă de criză indusă de situaţia din sănătate, iar legea pensiilor induce cheltuieli suplimentare majore, a declarat pentru AGERPRES Claudiu Cazacu, consultant de strategie în cadrul XTB România.

"Euro se află într-un trend de apreciere faţă de leul românesc. Avansând, chiar cu paşi mici, este posibil ca zilele următoare să ne aducă noi niveluri record ale EUR/RON. Investitorii sunt preocupaţi de alterarea unor variabile macro, în special deficitul bugetar, în condiţiile în care acesta era deja sub presiune într-o perioadă de criză indusă de situaţia din sănătate, iar legea pensiilor induce cheltuieli suplimentare majore. Pentru moment, variaţiile sunt lente, dar incertitudinea din jurul estimării noastre de final de an de 4,96 este în creştere, cu o dezvoltare asimetrică a riscului de depăşire a acestui palier. Direcţia viitoare va depinde atât de evoluţia pandemiei şi, în bună parte corelată cu aceasta, a încasărilor bugetare, cât de şi eventuala aplicare, şi mai ales, pentru câtă vreme, a noii legi referitoare la pensii", a subliniat Claudiu Cazacu, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ciprian Ciucu, atac VIOLENT la adresa jurnalistului Victor Ciutacu: Un mare jeg acest ziarist!

Leul s-a depreciat, miercuri, cu 0,51 bani faţă de euro (0,10%), moneda europeană atingând un nou maxim istoric în condiţiile în care cursul calculat de Banca Naţională a României (BNR) este de 4,8641 lei/euro.

BNR a cotat marţi euro la 4,8590 de lei.

Pe piaţa interbancară, moneda naţională s-a tranzacţionat între 4,8576 şi 4,8708 lei pentru un euro.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 129: PANARAMELOR!

Plenul Parlamentului a adoptat, marţi, rectificarea bugetară pe 2020, cu amendamentul PSD referitor la creşterea cu 40% a punctului de pensie.

Au fost înregistrate 242 voturi 'pentru', 147 'împotrivă' şi 11 abţineri.

Parlamentarii au decis, la propunerea PSD, abrogarea articolul potrivit căruia punctul de pensie se majora cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.