Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Daniel Catana ALDE: Piata imobiliarā din Bucuresti, la un pas de Lock Down

Claudiu Daniel Catana

Blocarea acordārii autorizatiilor de contructie si aprobarea PUZ-urilor pentru dezvoltatorii imobiliari este un nou exemplu de ASA NU din partea Primāriei Capitalei. “, afirmā Claudiu Daniel Catana.

Dezvoltatorii imobiliari din Bucuresti sunt afectati din cauza neacordārii autorizatiilor de constructie si suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale. Din cauza conditiilor de creditare, prea putini bucuresteni isi mai permit sā isi cumpere o casā cu credit imobiliar. Chiar si in conditille in care cererea nu mai e atât de mare, preturile locuintelor sunt în continuare foarte mari, zeci de investitii sunt blocate, iar preturile la apartamentele vechi au rāmas ridicate.

Claudiu Daniel Catana sustine cā nici inainte lucrurile nu erau clare, dar ce se întampla acum e un abuz.

“Legea este invechitā si ar trebui actualizatā, astfel încât procedura de obtinere a unei autorizatii sā fie cât mai simpla, transparentā si cu termene clare, ca sā nu mai existe discutii legate de ilegalitati. Nu blocarea este solutia, ci dezvoltarea urbanisticā sustenabilā si corectā. Trāim în era informatiei, iar digitalizarea servicilor publice privind urbanismul ar trebuie sā reprezinte o prioritate pentru Primaria Municipiului Bucuresti”, afirmā fostul consilier general al Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.