Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Daniel Catană, copreședintele organizației de tineret Pro România: 'Propun schimbarea programului ANL de construcţii de locuinţe pentru tineri'

Claudiu Daniel Catana

Claudiu Daniel Catană, copreședintele organizației de tineret Pro România, susține mai multe proiecte legislative care îi vizează pe tineri, printre care vouchere educaționale pentru reconversia profesională, carduri pentru reduceri sau legea pentru locuințe.

Citește și: STATISTICI Sancțiunile în justiție - pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Toate sancțiunile contestate la ÎCCJ de judecători sau procurori au fost admise

„Sunt unul dintre tinerii care își dorește o schimbare în bine în România. Și pentru că știu că schimbarea vine doar prin implicare, în ultimii ani am inițíat șí susțínut proiecte cu impact pozitiv pentru tineri, atât în calitate de președinte al tineretului ALDE, cât și în cea de Secretar de Stat al Ministerului Tineretului și Sportului.

Deschid lista la Senat din partea PRO România în județul Argeș. Am acceptat această provocare pentru că știu că am forța și determinarea de a propune și susține proiecte legislative care să schimbe în bine viața tinerilor din România, să îi readucă acasă pe tinerii plecați peste hotarele țării, să faciliteze integrarea/ reintegrarea acestora pe piața muncii din România.

Vouchere educaționale pentru pregătirea și reconversia profesională a tinerilor

Traversăm o perioadă grea, la capătul căreia este posibil ca mulți tineri să fie nevoiți să își schimbe locul de muncă și chiar domeniul de activitate. În momentul de față piața muncii este în plin proces de evoluție, iar pentru personalul disponibilizat nu există o alternativă reală de ocupare, fapt ce face să crească continuu presiunea socială. De aceea, consider că este nevoie de o lege care să reglementeze alocarea de vouchere educationale pentru pregătirea și reconversia profesională a tinerilor. Este important ca tinerii să își descopere vocația și să profeseze într-un domeniu care li se potrivește, iar prin acest program tinerii pot alege singuri in ce domeniu vor sa se specializeze si cu cine vor sa faca acest lucru.

Cardul tinerilor români

Un proiect important pe care îl susțin este Cardul Tinerilor Români, care presupune incurajarea participarii tinerilor la viata socio-culturala prin acordarea de reduceri la teatre, muzee, obiective turistice, transport, cazari, cafenele, restaurant, comercianti etc . Cardul tinerilor români este recunoscut oriunde in lume și încurajează participarea activă a tinerilor români la viața culturală și socială. Avantajele acestui card sunt multiple: recunoaștere la nivel mondial, mii de reduceri în România și în străinătate în baza parteneriatelor inițiate de Guvernul României, economii importante la bugetul personal.

Locuințe pentru tineri

În România, numărul de persoane ce se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește accesarea unei locuințe este în continuare mare și are o tendință de creștere în cazul anumitor grupuri vulnerabile. Propun schimbarea si revitalizarea programului ANL de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii si apoi achizitionarii se locuinte la pretul de productie, beneficiari fiind tinerii între 18 şi 35 de ani. Scopul locuințelor sociale este acela de a contribui la incluziunea socială a tinerilor prin asigurarea condițiilor bune de locuit, care să faciliteze integrarea/ reintegrarea acestora pe piața muncii, obținerea și menținerea unei stări de sănătate bune și participare adecvată la educație și/ sau formare profesională și participare socială activă.

Modificarea Legii Tineretului

astfel incat sa corespunda nevoilor actuale ale tinerilor, înființarea de centre de tineret care să sprijine tinerii prin dezvoltarea de abilități transversale, integrare socială, facilitarea accesului la oportunități educaționale și de voluntariat, consiliere a carierei și alte servicii, în funcție de nevoile comunităților deservite;

Susținerea pentru modificarea legislației și procedurilor care guvernează funcționarea structurilor neguvernamentale și finanțarea publică, în vederea simplificării birocrației asociate, introducerii instrumentelor electronice și creșterii transparenței.

#RomaniaConstruitaDeTineri  #ProTineret  #AlegeSiTuSaFiiProRomania”, a declarat Claudiu Daniel Catană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.