Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Daniel Catana, despre rezultatele proiectului 'Ora de Educaţie rutieră': 'Educaţia este baza viitorului nostru'

Claudiu Daniel Catana

Claudiu Daniel Catana, preşedinte al tineretului ALDE, prezintă rezultatele de succes ale proiectului "Ora de Educaţie rutieră", pe care l-a iniţiat în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

"Proiectul ”Ora de Educație rutieră”, pe care l-am inițiat prin hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, a obținut rezultate excelente și a avut un impact foarte bun. Am pornit de la ideea că acest proiect este util, necesar copiilor pentru că datele au arătat că este mare nevoie de el. Astăzi, această realitate s-a confirmat. Peste 25.000 elevi de clasa a III-a şi a IV-a din Bucureşti s-au implicat cu mult entuziasm împreună cu 700 de cadre didactice în 130 de școli unde s-au organizat evenimente dedicate educației rutiere alături de polițiști. Au fost implicați 100 de voluntari. Peste 1.000.000 de cetățeni au fost conștientizați prin intermediul Facebook. Iar „Ora de educație rutieră” se va extinde.

Am dorit ca elevii să acumuleze noi cunoștințe folositoare legate de educația rutieră și, în același timp, am dorit să cultivăm încă de la o vârstă fragedă spiritul de lucru în echipă și imaginația.

Atunci când, din cadrul studiilor realizate, s-a remarcat faptul că peste 80% dintre elevi nu cunosc semnificația cuvântului „pieton”, că aproape 40% nu știu să se adreseze unui polițist și că 70% nu știu pur și simplu care sunt cele două culori pentru semaforul destinat pietonilor, totul părea extrem de îngrijorător.

Bucurându-se de susținerea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, întreaga echipă, pe care astăzi am felicitat-o, a știut să depășească această realitate și să construiască o alta mai sigură. Educația este baza viitorului nostru. Ce învață copiii încă din școală le va fi folositor în întreagă viață. Când am inițiat acest proiect m-am gândit că dacă tot mai mulți români ar acționa preventiv - precum acești elevi care acum cunosc regulile de circulație ale traficului infernal dintr-o mare metropolă - ei ar fi sigur viitorii șoferi competenți de care este nevoie. Mult mai atenți, mult mai instruiți și mai responsabili", scrie Catana pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.