Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Manda: 'PSD-iștii nu făceau direct obiect sesizării SRI-ANI, erau dați pe bilețele care trebuie sa intre'

stiripesurse.ro
Claudiu Manda

Cladiu Manda a declarat, într-o conferință de presă în care a prezentat informații despre raportul în cazul relației SRI-ANI, că în perioada când director al Serviciului era George Maior, social-democrații erau „dați pe bilețele care trebuie sa intre la Hai să-i facem dosar”, potrivit.

„Am căutat și am tot încercat să găsesc si PSD-iști, ca să nu pară că vorbim doar de membrii PNL. Din câte înțeleg, PSD-iștii nu făceau direct obiect sesizării SRI-ANI, erau dați pe bilețele care trebuie sa intre la  Hai să-i facem dosar și să mergem mai departe”, a afirmat Claudiu Manda, marți, la finalul ședinței Comisiei SRI.

El a precizat că în relația SRI-ANI au fost vizați cinci miniștri, printre care Liviu Pop, Ovidiu Silaghi, Dan Mihalache și Eduard Hellvig, cel din urmă fiind actualul director al SRI.

„În cazul domnului Iohannis, când s-a înscris în PNL a plecat sesizarea de la SRI la ANI care spunea că era în stare de incompatibilitate, era și membru la Adunarea Generală și Piețe. La Hellvig coincidența e că s-a constata, în prima zi de campania USL, acel conflict de interese. Vorbim de cinci miniștri. E vorba de Liviu Pop, Eduard Hellvig, Ovidiu Silaghi, Dan Mihalache și mai era un al cincelea nume. E suprinzător ca la începutul campaniei electorale la fel ca domnul Hellvig că din 2004 de când a devenit deputat nu și-a înregistrat firma la care lucra. La fel este și cazul domnului Pop, dar nu am găsit o sesizare directă, ci același tratament. Să se fi dorit să fie o decizie definitivă și irevocabilă care să nu îi dea voie domnului Klaus Iohannis să candideze. George Maior ar fi intervenit pe lângă Sorin Blejnar și Horia Georgescu pentru ca raportul să fie favorabil lui Victor Ponta”, a conchis Manda.

Raportul Comisiei SRI în legătură cu relația SRI-ANI conține informații potrivit cărora serviciul de informații a trimis 71 de note speciale sau simple către ANI care vizau 600 de persoane, printre care miniștri, eurodeputați, parlamentari, chiar și secretari de primărie, a anunțat președintele Comisiei. El a adăugat că, în concluzii, Comisia SRI spune că toți cei 600 ar trebui să facă obiectul unei note nesecrete pentru a putea fi prezentată lista în spațiul public. Forul mai are propuneri de modificare a legislației în domeniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.