Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Năsui, TOCAT de un senator PSD după denunțul la DNA: Cine se SCUZĂ, se ACUZĂ

epochtimes-romania.com
Claudiu Năsui

Senatorul PSD Ştefan Radu Oprea a afirmat că ministrul Economiei Claudiu Năsui în încercarea de a explica de ce avea cont pe platoforma de înscriere pentru granturi acordate întreprinderilor mici şi mijlocii, prin măsura 3, a comis un autodenunţ pe care ar trebui să îl adreseze DNA şi nu PSD. El a adăugat că există o fractură logică în scuza ministrului Năsui şi anume dacă într-adevăr nu existaul înscrieri pe platoformă, atunci despre ce optimizări poate fi vorba când nu ai ce să analizezi, conform News.ro.

Citește și: CIRC Românii au RECLAMAT la Comisia Europeana LIBERALIZAREA pieței de electricitate

 

„Cine se scuză, se acuză! Este o vorbă veche românească pe care ar trebui să o ştie şi ministrul economiei Claudiu Năsui. Încercând să explice de ce avea cont pe platforma de înscriere pentru granturi acordate IMM-urilor (măsura 3) Claudiu Năsui comite un autodenunţ pe care ar trebui să-l adreseze DNA, nu PSD.

Scuza ministrului Năsui,cum că a încercat să optimizeze procesul, are o fractura logică. Dacă ar fi adevărat că nu existau înscrieri (informaţii relevante) pe platformă atunci despre ce optimizări poate fi vorba când nu ai ce analiza.

Explicaţii ar trebui să dea şi primului ministru Florin Cîţu care îl suspectează de fraudă, pentru că acesta a trimis corpul său de control. Dacă suspiciunea ar fi fost la alt nivel de decizie din ministerul economiei (şi nu asupra lui Claudiu Năsui), cercetările ar fi fost făcute de către corpul de control al ministrului economiei.

Între timp, cei care suferă sunt antreprenorii care aşteptau aceste fonduri. În loc să se concentreze cum să avantajeze firmele prietene, mai bine simplificau procesul de verificare al decontărilor pe măsura 2 şi 3 pentru a nu-şi mai bate joc de antreprenori. Ministrul transparent a devenit străveziu! Antreprenorii au început să înţeleagă că pălăria este mult prea mare pentru el!”, a scris Ştefan Radu Oprea joi pe Facebook.

Ministrul Economiei Claudiu Năsui a anunţat că a depus plângere penală in rem la DNA legată de suspiciuni de corupţie cu privire la înscrierile în platforma de granturi acordate înreprinderilor mici şi mijlocii. El face această precizare în replică la anunţul PSD privind iniţierea unei moţiuni împotriva sa.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat miercuri seară că PSD va depune moţiune împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui acuzându-l pe acesta că „a avut cont de administrator şi a putut să intervină” în procedura de alocare a ajutoarelor financiare din fonduri europene pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

„Eu mă mir că nu a descins DNA-ul într-un astfel de caz, când vorbim de bani europeni şi de o sumă atât de mare şi de 27.000 de companii care au fost blocate să aibă acces la acest program”, a afirmat liderul social-democrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.