Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Târziu: AUR nu poate fi acoperit la nesfârșit de calomniile, minciunile și insultele de filorusism proferate de propaganda plătită din bani publici

Facebook
Claudiu Tarziu

Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Aliantei pentru Unirea Românilor, reacționează foarte dur la seria acuzațiilor de filorusism la adresa AUR.

“Sondajele de opinie dau partidului AUR scoruri de coșmar pentru adversarii noștri politici. Partidele vechi, care au deconstruit România vreme de 33 de ani, sunt realmente înfricoșate de creșterea încrederii românilor în capacitatea și hotărârea partidului AUR de a câștiga democratic alegerile și de a relansa reconstruirea țării în logica interesului național. Această disperare este acompaniată de un concert, tot mai intens, de speculații aberante și de acuzații fără temei despre un un așa-zis filorusism al partidului nostru. De pildă, recentul articol semnat de înșuși rectorul SNSPA, domnul Remus Pricopie, depășește, prin amploarea minciunii, orice limită. AUR nu poate fi acoperit la nesfârșit de calomniile, minciunile și insultele proferate de propaganda plătită de PNL și PSD”  – subliniază liderul AUR.

“Respectivele acuzații cad la examenul realității. Suntem partidul care a reacționat primul, printr-un protest în fața Ambasadei Rusiei, în prima zi a invadării de către Rusia a Ucrainei. Evenimentul nu a fost deloc reflectat de presa plătită de partidele vechi, deși principalele televiziuni au filmat demonstrația noastră de protest. Suntem singurul partid care a cerut public expulzarea Ambasadorului Federației Ruse la București din cauza atacurilor inadmisible îndreptate împotriva României. Personal, am cerut, inclusiv de la tribuna Parlamentului, retragerea Republicii Moldova din CSI, organism de factură imperială patronat de Rusia. Am revenit sistematic la chestiunea recuperării tezaurului României confiscat de URSS și nepredat până astăzi integral țării noastre. Iar obiectivul nostru strategic – reunificarea celor două state românești – este cu totul în răspăr cu interesele și obiectivele de control și dominație ale Rusiei în regiune.

În atari condiții, a susține că AUR este “un partid 100% asociat cu Moscova” sau să sugerezi că AUR ar putea să fie finanțat netransparent din banii propagandei Kremlinului – așa cum susține, între alții, și rectorul SNSPA – sfidează nu doar adevărul, ci și menirea de căpătâi a șefului unei instituții publice de învățământ care, teoretic, instruiește la nivel academic elita politică a țării. Or, până să pună etichete injurioase și extrem de grave unui partid parlamentar, domnul Pricopie ar merita să-și tempereze tonul polemic-normativ câtă vreme este unul dintre numeroșii responsabili guvernamentali pentru dezastrul învățământului românesc, în calitatea sa de fost consilier și de ministru al Educației Naționale, funcții în care a fost pus de PSD. Însă, din nefericire pentru domnia sa, Remus Pricopie a ajuns doar voce într-un cor de detractori ai Alianței pentru Unirea Românilor, care au pus, de multă vreme, în circulație inclusiv despre mine miniciuni sfruntate, de pildă și că aș fi inclus pe o așa-zisă a listă a lui Dughin, ceea ce nu este adevărat. Nu mă aflu pe acea listă dubioasă!” - a subliniat Claudiu Târziu.

Președintele Consiliului Național de Conducere al Aliantei pentru Unirea Românilor, Claudiu Târziu, a reacționat astfel la repetatele acuzații de filorusism aduse AUR și după publicarea în “Adevărul” și “Revista Cultura” a unei serii de articole semnate de profesorul Remus Pricopie, rectorul SNSPA, care au drept teză pretinsele legături ale AUR cu Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.