Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clemență incredibilă a instanței pentru incendiatorii unui internat de fete din Turcia: 12 oameni au murit în flăcari

incendiu timisoara

Un tribunal turc a condamnat joi 12 persoane considerate responsabile pentru incendiul ucigaş care a avut loc la un internat de fete în 2016, eveniment tragic care a şocat profund opinia publică în Turcia şi a determinat autorităţile să revizuiască dispoziţiile în caz de incendii, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

În total, 12 persoane au fost condamnate la pedepse cuprinse între şapte luni şi 12 ani de închisoare, a anunţat avocata Evrem Isler. Directorul şi responsabili ai internatului au primit cele mai grele pedepse, fiind declaraţi vinovaţi de "omucidere din neglijenţă".

Vezi și: ALERTĂ - Prima amendă din România pentru încălcarea GDPR: O bancă a fost sancţionată cu 130.000 de euro

În timpul acestui incendiu survenit în noiembrie 2016 în internatul pentru fete din Aladag, în sudul Turciei, 11 copii şi un angajat au murit. Mai multe persoane s-au salvat sărind pe ferestre pentru a scăpa de flăcări.

Ancheta a dezvăluit disfuncţionalităţi şi neglijenţe care au suscitat indignare în Turcia. După incendiul din Aladag, mai multe trupuri carbonizate au fost găsite în faţa ieşirii de salvare, blocată.

Citește și: BREAKING Criminalul din Făget a fost dus cu mascații în fața procurorilor - Pentru ce INFRACȚIUNI va fi cercetat

Acest internat era administrat de o influentă comunitate religioasă, iar opoziţia a acuzat autorităţile că nu controlează suficient de strict acest tip de instituţii, care au devenit tot mai numeroase după instalarea la putere a lui Recep Tayyip Erdogan şi a partidului său, în 2002.

Numeroase instituţii şcolare şi internate private sunt administrate de fundaţii religioase în Turcia, situaţie denunţată de opozanţi şi sindicate din domeniul învăţământului, care estimează că este imposibil să controlezi eficient funcţionarea lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.