Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cleric iranian: 'Nu te apropia de cei care s-au vaccinat împotriva Covid-19. Au devenit homosexuali'. Afirmația homofobă a stârnit numeroase critici

zf.ro
vaccin COVID-19

Un cleric iranian a făcut o afirmație homofobă despre persoanele vaccinate împotriva coronavirusului, susținând că acestea devin homosexuale după ce primesc serul, scrie The Jerusalem Post.

Nu te apropia de cei care s-au vaccinat împotriva Covid-19. Au devenit homosexuali“, a scris Ayatolah Abbas Tabrizian, pe rețeaua socială Telegram.

Islamistul are aproape 210.000 de fani pe contul său Telegram. Tabrizian este cunoscut pentru opiniile sale disprețuitoare despre medicina occidentală. Spre exemplu, anul trecut, a apărut un video în care clericul arde Manualul de medicină al lui Harrison.

PROTEST la Ministerul Finanțelor: Sindicaliștii Cartel Alfa: angajații vor salarii decente, pensii echitabile și taxarec corectă

Sheina Vojoudi, o disidentă iraniană, a reacționat: „La fel ca alți clerici din regim, și Tabrizian raportează toate lipsurile la sexualitate. Clericii din Iran suferă de lipsa cunoștințelor și a umanității. De fapt, obiectivul său, prin răspândirea unor astfel de prostii, este să încerce să sperie oamenii (să nu se vaccineze – n.r) “.

Ayatollah Tabrizian combină ignoranța științifică cu un apel la homofobie. El demonizează atât programul de vaccinare, cât și persoanele LGBT + fără să aibă dovezi, încercând să sperie publicul să nu se vaccineze împotriva Covid-19. Tipic pentru mulți lideri religioși și polici iranieni, afirmațiile sale sunt bizare, iraționale, au scopul de a ataca LGBT și pun prejudecățile teologice înainte cunoștințelor științifice“, spune și Peter Tatchell, militant pentru drepturile omului și LGBTQ+.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.