Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clericii de la parohiile din cuprinsul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei au susținut examenul pentru obținerea gradelor profesionale în preoție

ziarullumina.ro
examen preoti

Clericii de la parohiile din cuprinsul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei au susținut miercuri, 14 iulie 2021, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, proba scrisă a examenului pentru obținerea gradelor profesionale în preoție, respectiv definitiv și gradul doi. Proba orală se desfășoară azi, 15 iulie 2021, tot în cadrul acestei instituții de învățământ teologic.

După participarea la cursurile pastoral-misionare și seminarele de pregătire desfășurate pe parcursul săptămânii 5-9 iulie 2021, timp în care au audiat mai multe prelegeri care abordează teme actuale care privesc viața Bisericii, viața din parohie sau provocări actuale ale societății, clericii de la parohiile din cuprinsul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei s-au prezentat miercuri la examen. Prima parte, și anume proba scrisă, s-a desfășurat în mai multe săli ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Capitală, pentru a respecta normele sanitare și de distan­țare socială. „Examenul a avut durata de 3 ore, iar subiectele au fost alese de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel din tematica prelegerilor deja dezbătute în cadrul acestor cursuri, care au abordat teme de actualitate. Desigur, subiectele s-a referit la anumite aspecte care sunt dezbătute în acest an în legătură cu «Anul omagial al pastorației românilor din afara României» și «Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor», dar și subiecte care țin de activitatea de zi cu zi a clericilor, cum ar fi familia în actualitate sau strategii pastorale în privința tinerilor. Pentru a promova aceste examene este necesară obținerea cel puțin a notei 6 pentru fiecare probă în parte, iar media generală a examenului trebuie să fie cel puțin 7”, ne-a spus părintele Dumitru Ștefănescu, consilier eparhial la Sectorul administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor, scrie ziarullumina.ro.

Anul acesta s-au înscris 52 de clerici în vederea obținerii gradului definitiv, iar pentru obținerea gradului 2, 42 de clerici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.