Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clericii și credincioșii din Protopopiatul Galați au donat sânge

cugetliber.ro
transfuzii

Mai mulți clerici și credincioși din Protopopiatul Galați au donat luni sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galați. Apelul a fost reînnoit de Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos.

Donatorii au dorit să vină în sprijinul persoanelor aflate pe patul spitalelor şi care au nevoie urgentă de sânge în această perioadă dificilă, mai ales că numărul donatorilor a scăzut, potrivit basilica.ro.

Citește și: Care sunt cele șase categorii de simptome ce pot prevedea cât de grav va evolua afecțiunea unui pacient cu SARS-CoV-2

„Dacă până acum prin implicarea preoţilor şi mobilizarea voluntarilor din parohiile judeţului Galaţi s-a reuşit asigurarea necesarului de plasmă pentru un act medical sigur şi complet, iată că, şi de acum înainte, este nevoie de susţinerea constantă din partea celor care doresc să ofere un strop de sânge, atât de necesar semenilor aflați în grija cadrelor medicale în spitale”, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos pe pagina de Facebook.

Acţiunea de donare de sânge face parte din Campania „Donează sânge, salvează o viață”, inițiată în 2013 de Patriarhia Română.

Campania de donare de sânge va continua la Galaţi în perioada următoare cu ajutorul clericilor şi credincioşilor din Eparhie.

1 din 10 pacienți din spitalele din România are nevoie urgentă de sânge. Anual, doar 2% din populația României donează sânge, un procent infim raportat la necesităţile stringente ale unui pacient.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.