Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clienţii Uniper, cel mai mare importator german de gaz rusesc, s-ar putea confrunta cu o majorare a preţurilor

dw.com
Uniper

Clienţii Uniper, cel mai mare importator german de gaz rusesc, s-ar putea confrunta cu o majorare a preţurilor, ca rezultat al ajutorului de stat de 15 miliarde de euro, a anunţat joi cancelarul Olaf Scholz, transmite DPA.

Uniper se confruntă cu dificultăţi în urma majorării preţului gazelor importate şi a cerut sprijinul autorităţilor pentru rezolvarea problemelor financiare provocate de creşterea preţurilor şi reducerea livrărilor de gaze ruseşti.

O taxă asupra clienţilor ar putea fi impusă de la 1 septembrie sau de la 1 octombrie. Gospodăriile private care vor fi afectate de majorarea preţurilor vor primi sprijin financiar din partea statului, a declarat Scholz la conferinţa de presă în care a anunţat pachetul de salvare pentru Uniper.

Va exista o reformă majoră a subvenţiile pentru locuinţe, la începutul anului viitor, care va include creşterea numărului de persoane îndreptăţite să le primească, potrivit Agerpres.ro

Datele statistice arată că, la finalul lui 2020, aproximativ 618.200 de gospodării din Germania beneficiau de subvenţii pentru locuinţă.

Ajutorul de stat pentru Uniper vine după săptămâni de negocieri intense între Germania şi Finlanda - care controlează compania Fortum - acţionarul majoritar al Uniper.

Ca parte a acordului, Guvernul german va prelua o participaţie de 30% în Uniper, în timp ce participaţia Fortum va fi redusă de la 80% în prezent la 56%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.