Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Catedralele europene au răsunat pentru Ucraina: Clopotele marilor biserici din Europa au bătut la unison timp de 7 minute

Agerpres.ro
catedrala

Clopotele marilor biserici din Europa, inclusiv din Paris, Roma şi Köln, au bătut la unison, joi, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean, pentru pace şi în memoria celor ucişi după invazia Ucrainei de către Rusia, relatează Reuters.

Asociaţia europeană a constructorilor de catedrale a declarat că biserici "din Norvegia până în Malta şi din Spania până în Ucraina" nu au dorit să rămână tăcute în legătură cu războiul.

"Europa arde - vrem să lăsăm clopotele bisericilor noastre să răsune joi, 3 martie 2022, la ora 12 la amiază, timp de şapte minute, câte un minut pentru fiecare zi a acestui război lipsit de sens", a declarat asociaţia într-un comunicat.

"Odată cu acest sunet, ne rugăm pentru toţi cei care sunt afectaţi de acest război. Cu acest sunet, ne rugăm pentru pace", se arată în mesaj.

Invazia Rusiei în Ucraina a intrat în a doua săptămână, joi, un aparent eşec tactic până acum, cu principala sa forţă de asalt blocată de zile întregi pe o autostradă la nord de Kiev şi cu alte progrese stăvilite la periferia oraşelor pe care le bombardează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.