Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații la Primăria Sector 1 / Clotilde Armand a convocat o reuniune extraordinară a Consiliului Local: Invit locuitorii la şedinţă

spotmedia.ro
Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă că a convocat luni, la ora 13.30, o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Sector 1, cu un singur punct pe ordinea de zi, rectificarea bugetară. Ea spune că invită pe toţi locuitorii Sectorului 1 la această şedinţă, ”să-i întrebe pe oamenii lui Firea şi Burduja” despre problemele din Sector, conform News.ro.

”În ultimii trei ani, gruparea organizată condusă de tandemul Gabriela Firea - Sebastian Burduja a blocat cum au putut marile investiţii în Sectorul 1 - fie că vorbim de străzi, pieţe, ascensoare, panouri fotovoltaice, şcoli sau spitale. PSD şi PNL au sabotat constant orice program de modernizare. Proiectele sunt votate doar când locuitorii Sectorului 1 vin şi le susţin în Consiliul Local. În faţa oamenilor, până şi lor le este ruşine de ceea ce fac, la ordinele şefilor, şi votează”, scriep rimarului Sectorului 1 pe Facebook.

Clotilde Armand arată că ”în 2024, Firea şi Burduja au trecut la următorul nivel: blochează total activitatea administraţiei locale Sector 1”.

”Deşi au votat bugetul Sectorului 1, au făcut mai multe amendamente ticăloase prin care au pus în pericol funcţionarea întregului aparat. Cea mai gravă situaţie este la Administraţia Domeniului Public Sector 1, care a primit, în 2024, aproximativ o treime din bugetul solicitat: 23 milioane lei. Iar ADP înseamnă parcuri, locuri de joacă, locuri de parcare, siguranţă rutieră, reparaţii străzi etc. În 2020, în Epoca de Diamant, ADP a avut un buget de 10 ori mai mare - 230 milioane lei şi au avut zero realizări pentru comunitate. Au dat în schimb contracte supraevaluate către firme de partid şi s-au ales cu 2-3 dosare la DNA”, spune Clotilde Armand.

Amendamente și bani

Primarul Sectorului 1 continuă: ”Haideţi dă vă spun care este realitatea în Sectorul 1 ca urmare a amendamentelor făcute de Alianţa Impostorilor în Consiliul Local. Din prima zi a lunii aprilie suntem în pericol să închidem locurile de joacă, deoarece nu mai avem bani pentru asigurarea serviciilor de mentenanţă. Nu mai sunt bani pentru asigurarea întreţinerii minime a spaţiilor verzi şi parcurilor şi pentru asigurarea curăţeniei zonele verzi din jurul blocurilor. Trebuia să plantăm 10.000 de arbori, nu mai avem bani. Mai grav, nu vom mai avea fonduri necesare pentru toaletarea copacilor şi defrişarea arborilor care sunt un pericol pentru trecători. Nu mai există fonduri pentru funcţionarea celor 18 toalete publice automate şi pentru cele două toalete zidite din Parcul Kiseleff. Nu vom putea amenaja noi locuri de parcare”.

Potrivit lui Clotilde Armand, ”efectele dezastruoase asupra vieţi calitatăţii comunităţi locale nu se opresc aici”.

”Lipsa resurselor financiare la ADP are efecte grave asupra siguranţei circulaţiei. Nu vom mai putea implementa avizele Comisiei Tehnice de Circulaţie a Municipiului Bucureşti cu privire de instituirea de sensuri unice sau semnalizarea rutieră, iar Planul de siguranţă rutieră (construirea de limitatoare de viteză, treceri de pietoni supraînălţate, intersecţie supraînălţată, instalarea de garduri de protecţie pe trotuarele din jurul şcolilor etc) va fi stopat. PNL şi PSD au blocat investiţiile la construirea celui mai mare bazin olimpic din Capitală, cel de la Colegiul Tehnic „Media”. În bătaie de joc au alocat 0 lei, în condiţiile în care pentru această investiţie existau contracte/ amendamente în vigoare în valoare de peste 44 milioane lei”, spujne aceasta.

Contracte oprite

Clotilde Armand mai arată că ”la Complexul Medical Caraiman au blocat o investiţie esenţială- amplasarea, montarea şi punerea în funcţiune de panouri fotovoltaice, adică economie pe termen lung şi energie verde„.

”Situaţia este la fel de gravă la sediile Primăriei Sectorului 1- sunt oprite contractele de curăţenie, pază, funcţionarea lifturilor, telefonia fixă, mentenanţa echipamentelor, curierat şi avem notificări pentru oprirea internetului şi a licenţelor pentru programele informatice. Registratura Generală s-ar putea închide în orice zi şi ar paraliza activitatea întregii instituţii. Au lăsat fără pază trei dispensare medicale cărora Primăria le asigura aceste servicii. Consilierii PSD şi PNL au lăsat echipamentele medicale la dispoziţia hoţilor, atât au putut ei să facă. Am convocat azi la ora 13.30 o şedinţă extraordinară cu un singur punct pe ordinea de zi: rectificarea bugetară. Invit pe toţi locuitorii Sectorului 1 la această şedinţă, să-i întrebe pe oamenii lui Firea şi Burduja ce au cu Sectorul 1 şi dacă mai au şi o altă ofertă pentru comunitatea locală în afară de sabotaj şi circ electoral. Fiindcă spre deosebire de candidatul iepure de la Capitală propus de PNL PSD eu cred altceva: doar împreună putem învinge acest cancer numit PSD-PNL!”, mai spune Clotilde Armand.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.