Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotilde Armand acuză Romprest că facturează servicii la suprapreț/ Reacția Romprest

facebook.com
Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat pe Facebook că o firmă de casă a primăriei „a încercat să ne factureze recent servicii la suprapreț. Așa… niște zeci de milioane în plus. Prin complicitatea unor funcționari publici din primărie”. Armand a mai anunțat că va sesiza procurorii în acest caz. Surse din Primărie ne-au dezvăluit ar fi vorba despre Romprest SA, societate care din 2008 adună gunoiul în Sectorul 1, în baza unui contract semnat de fostul primar, Andrei Chiliman. În replică, reprezentanții firmei Romprest susțin că nu există dubla facturare, din contră, există suprafețe care nu sunt prinse în contract, dar care sunt curățate, relatează g4media.

Potrivit sursei citate, neregulile semnalate de  Armand se referă la faptul că, pe mai multe străzi cu sens unic, spălarea și măturatul mecanizat se facturează de două ori, dus-întors, în condițiile în care utilajul trece o singură dată pe stradă. Astfel, primăria plătește de două ori o singură operațiune.

Aceste verificări au fost făcute, recent, cu ajutorul GPS-urilor instalate pe mașinile Romprest. Potrivit surselor citate, cei zece inspectori ai primăriei care aveau datoria să verifice dacă firma privată își face treaba conform contractului nu prea au „deranjat” operatorul privat cu asemenea cereri în cei 12 ani de contract.

''De ce nu mai sunt bani la primărie, d-nă primar?!'' De exemplu: Am analizat azi contractul cadru pentru băncuțe și...

Publicată de Clotilde Armand pe Luni, 30 noiembrie 2020

Din 2008, prețul serviciilor oferite de Romprest primăriei Sector 1 au fost ajustate de două ori, contractul de salubritate fiind semnat pe 25 de ani. Ultima dată în iunie 2019, în mandatul fostului primar Daniel Tudorache, printr-o hotărâre de consiliu local.

Atunci, operațiunea de măturat manual a trotuarelor a crescut de la 6,09 lei fără TVA pentru 100 de metri pătrați la 8,17 lei/100/mp, prețul măturatului mecanic a scăzut de la 5,27 lei pe 100 mp la 4,67 de lei, iar spălatul carosabilului și al trotuarelor a crescut de la 9,98 de lei la 24,02 lei pentru o sută de metri pătrați.

În ciuda acestor tarife aprobate de majoritatea consilierilor din mandatul lui Tudorache, disputa Primăriei Sector 1 cu Romprest durează din august 2017. Atunci, Sectorul 1 a dat în judecată compania Romprest Service SA la Tribunalul București și a cerut interpretarea unui act adițional al contractului inițial, act semnat în 2012.

Sectorul 1 cerea judecătorilor să constate că tarifele Romprest se calculează în funcție de indicele prețurilor de consum pe economie, comunicat de Institutul Național de Statistică (INS) și nu în funcție de „nivelul indicelui pentru ramură de apă canal, salubritate”, lucru care a dus la majorarea tarifelor cu coeficientul de 0,515.

REPLICA Romprest:

IN URMA UNOR COMENTARII POSTATE IN MEDIUL VIRTUAL, COMPANIA ROMPREST SERVICE S.A. CONSIDERA NECESAR SA REVINA CU URMATOARELE PRECIZARI:

IN URMA LIMITARII TEMPORARE A ACTIVITATILOR SERVICIULUI, INCEPAND CU DATA DE 27.11.2020, NU A FOST LIMITATA COLECTAREA DESEURILOR DE LA ASOCIATIILE DE PROPRIETARI/ LOCATARI SI AGENTII ECONOMICI AFLATI SUB CONTRACT CU ROMPREST.

ROMPREST COLECTEAZA INTEGRAL TOATE DESEURILE DE LA ACESTI UTILIZATORI, IN CONFORMITATE CU PROGRAMELE ZILNICE.

IN ACEST MOMENT, DESEURILE CARE SUNT DEPUSE PE SPATIUL PUBLIC SI NU SUNT COLECTATE DE ROMPREST, REPREZINTA DESEURI NECONTROLATE, ADICA DESEURI PE CARE ANUMITI UTILIZATORI, CETATENI SI AGENTI ECONOMICI, LE DEPUN ABUZIV, FARA A RESPECTA PROGRAMELE DE COLECTARE COMUNICATE DE OPERATOR, SAU CANTITATI SUPLIMENTARE DE DESEURI GENERATE DE AGENTI ECONOMICI, PE CARE ACESTIA NU LE DECLARA IN CONTRACTELE CU ROMPREST, SI LE DEPUN ABUZIV PE SPATIILE PUBLICE.

DACA TOTI UTILIZATORII AR FI RESPECTAT PROGRAMELE DE COLECTARE, PE TIPURI SI CATEGORII DE DESEURI, ACEASTA LIMITARE DE ACTIVITATE NU AR FI AVUT NICIUN IMPACT ASUPRA STARII DE CURATENIE DIN SECTORUL 1.

DIN PACATE, STRADA, ASTAZI, ESTE OGLINDA LIPSEI DE ACTIUNE A AUTORITATILOR LOCALE SI A CULTURII CIVICE A UTILIZATORILOR SERVICIULUI.

STAM LA DISPOZITIA TUTUROR CELOR INTERESATI, CU TOATE INFOMATIILE PE CARE ACESTIA LE CONSIDERA NECESARE PENTRU A INTELEGE SITUATIA.

COMPANIA ROMPREST ADUCE LA CUNOSTINTA OPINIEI PUBLICE CA, IN CALITATE DE OPERATOR DELEGAT AL SERVICIULUI DE SALUBRIZARE, ARE OBLIGATIA DE A NOTIFICA GARDA DE MEDIU PRIVIND TOATE INCALCARILE REGIMULUI DESEURILOR CARE NE SUNT SEMNALATE.

DORINTA UNOR CETATENI, MANIFESTATA PE RETELELE DE SOCIALIZARE, DE A FACE MUNCA VOLUNTARA ESTE MERITORIE, ANGAJATII DE LA ROMPREST POT SA DEPUNA MARTURIE IN ACEST SENS, PRESTAM MUNCA VOLUNTARA DE PATRU LUNI. DAR AM FACUT ASTA IN CADRUL LEGAL.

LE FURNIZAM DORITORILOR INFORMATIA CA, ZILNIC, VOR AVEA DE COLECTAT 70-75 TO DESEURI DIN DEPOZITE NECONTROLATE.

TOTUSI, IN CIUDA FAPTULUI CA APRECIEM CIVISMUL, NE VEDEM OBLIGATI SA ADUCEM LA CUNOSTINTA TUTUROR PERSOANELOR CARE AU INTENTIA DE A INTREPRINDE ACTIUNI DE VOLUNTARIAT, CA ACESTE ACTIUNI SUNT REGLEMENTATE CONFORM LEGII SI CA NU POT FI DESFASURATE DECAT IN CADRUL UNOR EVENIMENTE ORGANIZATE DE DELAGATAR, CONSILIUL LOCAL SECTOR 1, IMPREUNA CU OPERATORUL DELEGAT, COMPANIA ROMPREST SERVICE S.A., RESPECTAND CADRUL LEGAL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.