Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotilde Armand, acuzații dure: Pandemia a fost folosită pentru achiziţii de la firme de casă; banul public a fost risipit

clotilde armand

Europarlamentarul Clotilde Armand, a acuzat joi actuala administraţie că a achiziţionat holtere, de la o firmă "de apartament", pentru lupta împotriva epidemiei COVID-19, care nu sunt folosite.

"În urma mai multor analize, am ajuns la concluzia că pandemia a fost un pretext, a fost folosită pentru achiziţii de la firme de casă, banul public a fost risipit cu o mare lejeritate. De multe ori au fost făcute achiziţii fără licitaţie, achiziţii la preţuri mari, nejustificate, cât timp am stat noi acasă băieţii deştepţi au prosperat mai bine ca oricând. Evident, PSD se apără spunând că luptă împotriva virusului, inventează competenţe pentru tot felul de firme de apartament", a declarat Armand, într-o conferinţă de presă la sediul central al Alianţei USR PLUS, conform agerpres.ro.

Ea a susţinut că Primăria Sectorului 1 a achiziţionat holtere de la o firmă "de apartament" care ar aparţine unui fost consilier municipal "ce a fost declarat incompatibil de ANI pentru afaceri suspecte".

"Ce recomanda o achiziţie de o asemenea amploare, 2.700 de holtere şi un buget de 11 milioane de euro? Nimeni nu a implementat acest sistem inovator în lupta împotriva COVID, nimeni nu a implementat în Europa acest sistem pentru asta. Realitatea arată că nici măcar Sectorul 1 nu a implementat acest sistem. La ora actuală sunt două holtere folosite în cadrul Centrului Caraiman pentru pacienţi care au probleme cardiace", a afirmat Clotilde Armand.

Avocatul Poporului a descoperit informații îngrijorătoare! Ce solicitare are Renate Weber către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale


Ea a spus că, în urma intervenţiei sale, s-a limitat achiziţia acestor holtere, dar au fost, în schimb, cumpărate 3.000 de telefoane mobile care trebuiau să transmită datele pentru acest sistem, precum şi un milion de electrozi, despre care nu se ştie unde sunt şi la ce folosesc.

Consilierul local USR la Primăria Sectorului 1, Oliver Păiuşi, a susţinut că administraţia Tudorache a achiziţionat un computer tomograf mobil care "zace" în curtea Institutului "Matei Balş".

"Avem un computer tomograf mobil achiziţionat cu suma de 5,950 milioane de lei şi care zace în curtea Institutului de Boli Infecţioase 'Matei Balş' nefolosit, pentru că aşteaptă proceduri şi avize de funcţionare, cu toate că, începând cu data de 11 mai, acest computer trebuia să fie perfect funcţional. Cine răspunde pentru această achiziţie?", a completat Păiuşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.