Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotilde Armand aduce un nou sistem de burse: 'Avantajează liceele defavorizate și descurajează inflația notelor'

Facebook
Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, face precizări despre bursele acordate elevilor: „Vom da bursă maximă celor mai buni elevi din fiecare școală și bursă mai mică celor de la coadă clasamentului. Este un sistem care avantajează liceele defavorizate și descurajează inflația notelor”.

„Astăzi (joi - n.r.) avem ședință de Consiliu Local și avem pe ordinea de zi proiecte importante pentru comunitatea noastră. Voi încep cu proiectul burselor pentru elevi. Aducem un sistem nou de burse, care păstrează aceleași sume de bani dar le repartizează mai corect. Noi vom da bursă maximă celor mai buni elevi din fiecare școală, și bursă mai mică celor de la coadă clasamentului. Este un sistem care avantajează liceele defavorizate și descurajează inflația notelor. Propunem să păstrăm nivelul burselor dar să le repartizam mai just”, anunță Clotilde Armand.

Cristoiu critică strategia PSD în scandalul pe buget: 'Nu putea pune la cale o acţiune de stradă cu lighene de apă caldă, să se spele trecătorii?'

Potrivit propunerii, primii 10% dintrei elevii fiecărei unități de învățământ vor primi bursă de merit de maxim 400 de lei.

„În liceele `defavorizate`, vom permite astfel elevilor mai buni să primească bursă cea mai mare. Bursele să se acorde degresiv în cadrul fiecărei serii de elevi din fiecare unitate de învățământ, astfel că bursele elevilor clasați în a două jumătate a clasamentului să fie de numai 150 de lei. În total, acordăm 14.000 de burse de merit între 400 și 150 de lei. Peste 70% din elevii Sectorului 1 primesc burse de merit. Bine-înțeles recompensăm performanță : câte 600 de lei elevilor cu performanțe deosebite la olimpiadele naționale. În sfârșit, acordăm 3000 de burse sociale de câte 300 de lei elevilor din familii cu venituri scăzute. Toți copii, din București sau de la țară care studiază în sectorul 1 și au venituri scăzute primesc această bursă”, adaugă Clotilde Armand.

Ea precizează că legea identifica încă o categorie - burse sociale pentru copiii din afară Bucureștiului.

„Desigur, aceia dintre ei care se încadrează la venituri scăzute beneficiază de bursă de 300 de lei, însă cei care locuiesc în cartiere rezidențiale de lux nu sunt de regulă în această categorie și nu ar fi rezonabil să primească burse sociale de 300 de lei. În total, vom cheltui peste 21 de milioane de lei pentru peste 19.000 de burse care acoperă semestrul 1 din 2020-2021”, conchide primarul Sectorului 1 al Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.