Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotilde Armand confundă un punct de vedere cu o decizie: Primarul insistă cu bugetul bazat pe un act administrativ suspendat

Inquam Photos
Clotilde Armand

Proiectul de buget pe anul 2021 este perfect legal și poate fi aprobat, este reacția primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, după ce consilierii liberali au transmis că nu vor vota proiectul pentru că este ilegal. Edilul condundă însă o opinie emisă de Prefectură cu o decizie. Ulterior, Clotilde Armand a editat postarea referinduse la o "tranşare a situaţiei" în loc de "decizie".

„Instituția Prefectului și ANFP au tranșat situația bugetului astăzi. Astfel, bugetul Sectorului 1 este legal și poate fi aprobat iar hotărârea de reorganizare a Primăriei Sectorului 1 produce efecte doar pentru viitor. În aceste condiții, proiectul de buget pe anul 2021 este perfect legal și poate fi aprobat”, transmite Clotilde rmand.

"Instituția Prefectului Municipiului București ne-a comunicat faptul că ”suspendarea dispusă de instanța de judecată are în vedere și produce efecte doar de la data pronunțării și pentru viitor, aceasta neafectând nici validitatea și valabilitatea drepturilor și obligațiilor născute în baza actului administrativ a cărui executare a fost suspendată, acestea menținându-se în integralitate, doar executarea lor este amânată pentru o anumită perioadă (60 de zile sau până la soluționarea definitivă a cauzei), și nici asupra efectelor juridice sau materiale produse până la data pronunțării sentinței prin care s-a dispus suspendarea actului administrativ”.

Totodată, Agenția Națională a Funcționarilor Publici a revenit cu un nou răspuns la solicitările Primăriei Sectorului 1 în care precizează faptul că a luat act de opinia prezentată în sensul în care se apreciază că sentința civilă nu produce efecte asupra măsurilor deja dispuse în temeiul actului administrativ deja menționat anterior datei de 30.03.2021", scrie Armand.

Ea face un apel la consilierii locali să voteze bugetul pentru a putea demara proiectele de investiții.

„Acest punct de vedere al Prefecturii București risipește orice îndoială asupra legalității proiectului de buget pe care l-am propus Consiliului Local. Așa cum am spus și noi, hotărârea instanței de suspendare a Hotărârii Consiliului Local privind reorganizarea mai multor structuri din cadrul Primăriei produce efecte doar de la data pronunțării și numai pentru viitor”, adaugă Armand.

Reacția primarului sectorului 1 vine după ce liberalii au anunțat că nu votează bugetul pentru că este ilegal.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.